13. června 2018 • 12:40

Slavia představila nového trenéra, pražský klub povede Říha mladší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty prvoligové pražské Slavie povede při dalším pokusu o návrat mezi elitu trenér Miloš Říha mladší. Syn současného reprezentačního kouče se tak dočkal nového angažmá jen krátce po otci, jenž byl oficiálně jmenován ve čtvrtek. Šestatřicetiletý Říha převezme Slavii po Milanu Razýmovi, který zamířil do extraligového Litvínova.



Říha mladší působil naposledy jako hlavní trenér prvoligových Litoměřic, předtím sbíral zkušenosti z pozice asistenta v Hradci Králové či Pardubicích, Dynamo krátce vedl i jako hlavní kouč. Ostravský rodák pracoval během trenérské dráhy také s mládeží, v uplynulé sezoně byl vedle klubového angažmá asistentem trenéra u reprezentační devatenáctky.

"Znám jeho práci z předchozích působení a k našemu týmu se jeví jako vhodný kandidát. Jeho trenérská filozofie zapadá do našich představ o práci s mladými hráči a odchovanci. V minulých sezonách ukázal své schopnosti v Litoměřicích a věřím, že se mu bude dařit i ve Slavii," uvedl na klubovém webu člen představenstva Vladimír Pitter.

Ten zůstává i po nedávné změně v akcionářské struktuře jediným členem představenstva i klubového vedení. Mezi akcionáři už nefiguruje společnost OIN Gama a.s., kterou zastupoval Richard Benýšek. Přestože Pitter vystupuje dlouhodobě jako majitel, OIN Gama a.s. vlastnila patrně až dosud 69,9 procenta akcií.

Nově je vlastníkem 99,99 procenta akcií tradičního pražského klubu společnost Merit Asset s.r.o., v níž je Pitter jednatelem. Benýšek a OIN Gama a.s. nejsou od 8. června věřiteli společnosti HC Slavia Praha a.s., jejich pohledávky nabyla Merit Asset s.r.o.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud