28. září 2018 • 18:15

Jágr pochválil Zemanův přehled. Co popřál Česku a kdy se vrátí na led?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednou ze sportovních legend, které zahájily oslavy sto let českého sportu obědem na Pražském hradě, byl i Jaromír Jágr. Šestačtyřicetiletý útočník krátce pohovořil i s prezidentem republiky Milošem Zemanem a vysekl poklonu sportovcům, které v noblesních prostorách Rothmayerova sálu mohl potkat.



„Pamatuju na slova pana Hlinky, že sportovec, který chce být úspěšný, musí znát historii svého sportu. Jsem vděčný, že jsem mohl potkat se sportovci, kteří mi ukázali směr mého života, kteří byli mými vzory, dali mi motivaci, jak sportovat, jak se dřít,“ prohlásil Jágr.

S Milošem Zemanem prý prohodili pár slov o sportu, ale i obecně. „Prezident má přehled a ví úplně o všem,“ ocenila hokejová legenda hlavu státu. Setkání sportovních osobností bylo spojeno se stým výročím vzniku samostatného Československa.

Jágr prozradil, kdy nastoupí, a hovořil s prezidentem: Je vidět, že má přehled o všem, chválil
Video se připravuje ...

A co by České republice popřál Jaromír Jágr do další sta let? „Abychom se vzájemně uměli respektovat, být vzájemně slušní, ctili tradice, snažili se připomínat všechny události, ať dobré či zlé,“ vyzvedl Jágr. „A zlepšovat se a jít dopředu,“ dodal olympijský vítěz z Nagana.

Ten má teď nabitý program, protože se snaží dostat do formy, ve svém Kladně totiž ještě do rozbíhající se prvoligové sezony nezasáhl. „Snažím se teď trénovat trochu víc a pokusit se pomoct našemu kladenskému mužstvu,“ vysvětlovat Jágr, ale když mu přišlo pozvání na Hrad, udělal prý všechno pro to, aby se mohl zúčastnit.

Jaromír Jágr potkal na Hradě také Milana Hniličku
Jaromír Jágr potkal na Hradě také Milana Hniličku

A kdy se plánuje vrátit na led? "Když jsem koukal na to naše rozlosování, tak je tam přestávka mezi 3. a 10. v tom příštím měsíci, a kdyby bylo na mně, tak bych se chtěl pokusit naskočit toho desátého," řekl. To hraje Kladno doma s Havířovem.

Nový o Jágrovi i svojí kariéře: Splnil jsem si ještě víc, než jsem chtěl
Video se připravuje ...

Koncentrace hvězd na Hradě! Jágr a další legendy u společného oběda
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud