Miroslav Horák
Premium
28. listopadu 2019 • 12:00

Chomutov zase dluží! Hráčská asociace volá po plnění závazků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekonečný příběh, díl 58. A zdaleka ne poslední. Piráti z Chomutova přestávají uklízet dluhy. Severočeský oddíl má na konta hráčů převést obnos několika milionů korun, ovšem tok peněz byl uskřípnut. Klub bývalým zaměstnancům poslal dopis, kde vysvětluje, proč další splátky nepošle, jak dle dohody má. Tvrdě však narazil na odpor hráčských odborů. „Situace je setsakramentsky vážná. Jsme vytočení. Neuhneme!“ reagoval pro Sport Libor Zbořil, prezident výkonného výboru České asociace hokejistů.



Sezona 2018/19 se pro kdysi velmi ambiciózní Chomutov proměnila v katastrofu. Tým sestoupil do druhé nejvyšší soutěže, navíc se provalily obrovské dluhy vůči týmu. Ty dodnes nejsou uhrazeny. A hned tak nebudou. Noví majitelé se doposud drželi stvrzené platební morálky, v závěru roku z ní oficiálně vystupují. „Nejsme schopni garantovat úhradu v domluvených termínech v listopadu a prosinci 2019,“ píše v korespondenci hráčům Adam Zwettler, statutární ředitel Piráti Chomutov, a. s., a předseda klubu. Dopis má Sport k dispozici a najdete jej v placené části článku.

Jeho řádky si bývalí chomutovští hráči četli zkraje týdne a záhy dali najevo rozhořčení. Věřili totiž, že dlouhodobé martyrium s drahně opožděnými výplatami je minulostí. Ještě říjnová splátka údajně dorazila, nyní však přichází minimálně dvouměsíční výpadek. „Marně jsem žil v domnění, že domluvy platí. Nechceme nic jiného než to, co bylo sjednáno a na co máme právo,“ zlobí se Zbořil, jenž je pověřený jednáním s klubem.

Podle Zwettlera klub nemá jinou možnost než splátky posunout. „I přes jistá zpoždění jsme zatím uhradili všechny splátky splatné do října 2019, a to v celkové sumě 7,5 mil. Kč, bohužel se nám do dnešní doby nepodařilo dokončit jednání s některými

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud