Pavel Bárta
20. dubna 2023 • 14:30

Rozšíření juniorky prošlo a Vlasák v komisi skončil: Je to one man show...

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrnečku, vař. Juniorská extraliga opět nakyne. Po roce znovu změní podobu, ze stávajících čtrnácti účastníků se rozroste na šestnáct. „Je to blbost. Vůbec nejsme přesvědčeni, že se tím soutěž zkvalitní,“ má jasno Tomáš Vlasák. Sportovní manažer Plzně byl členem sportovní komise svazu a patřil k armádě odpůrců kontroverzního návrhu. „Už tam nechci být. Udělali si to stejně po svém, i když většina byla proti,“ řekl deníku Sport a iSport.cz poté, co výkonný výbor úpravu schválil.



O další reformě v mládeži se diskutuje delší dobu. Šéf svazu Alois Hadamczik tvrdí, že nový model spojuje lepší sportovní kvalitu, úsporu financí a prostor pro trénink, odpočinek a čas na školu. Jaký názor máte vy?
„Budu mluvit za všechny v Plzni. Je to absolutní blbost. Od začátku jsme vystupovali proti. Vůbec nejsme přesvědčeni, že se soutěž zkvalitní, o argumentech ohledně overage hráčů už vůbec ne.“

Diskuse se vedly dlouhou dobu, návrh měl hodně odpůrců. Vy sám jste byl členem sportovní komise. Jak celý proces probíhal?
„Zapojilo se do toho víc lidí. Co vím od Martina Straky (majitel a generální manažer Plzně), proběhla i schůzka se zástupci akademií. Pokud mám správné informace, což ano, dvanáct z nich řeklo, že tohle odmítají, přejí si zachovat stávající formát a že i moravské kluby chtějí hrát proti českým a naopak. Ale udělali si to stejně po svém, i když většina byla proti. Tyhle názory nebrali v potaz.“

Jak se to mohlo stát? Přesvědčil prezident svazu Alois Hadamczik výkonný výbor nebo další členy komise?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5


Články odjinud


Články odjinud