1. dubna 2009 • 11:01

Milevsko dohraje play off druhé ligy v Táboře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Milevska dohrají play off druhé ligy v Táboře. Jejich domovský zimní stadion totiž po úterním rozhodnutí tamních radních ukončil provoz, protože město na něj nemá peníze.



"Jsme již s Táborem dohodnuti, ale ještě vše musíme potvrdit smluvně," řekl ČTK manažer klubu Jaroslav Hadáček.

Milevsko, které obsadilo v základní skupině druhé ligy druhé místo, se ve třetím kole play off utká s Benešovem. Podle původního plánu měla série začít na jihu Čech v pátek, ale bude o jeden den posunuta. V pátek totiž čeká domácí utkání play off i hokejisty Tábora. "S posunutím termínu již souhlasil Benešov i hokejový svaz," uvedl Hadáček.

Důvodem, proč se radnice rozhodla ukončit provoz stadionu, byly podle Píseckého deníku špatné ekonomické výsledky klubu, který se potýká s platební neschopností.

Provoz stadionu stojí město měsíčně zhruba půl milionu korun. Starosta Zdeněk Herout deníku vysvětlil, že pokud by radnice neučinila toto rozhodnutí, dluh hokejistů by narůstal.

Zastupitelé letos přidělili hokejovému klubu dotaci na činnost mládeže do 21 let ve výši dva miliony korun. Podle starosty je nyní především nutné zajistit, aby nebyla ohrožena hokejová příprava dětí a mládeže.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud