1. července 2014 • 14:52

KONEC Lva potvrzen! Klub nemá dost peněz pro sezonu v KHL

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to hotové! Vedení Lva Praha dnes oficiálně potvrdilo, že v příští sezoně nebude startovat v Kontinentální hokejové lize. Potvrdily se tak informace deníku Sport z minulého týdne. Důvodem je nedostatek financí.



"Příští sezony se nezúčastníme," řekl organizační a PR ředitel klubu Jan Rachota. Další informace klub vydá v oficiálním prohlášení, které momentálně připravuje.

Podle původních informací mělo být o osudu Lva jasno v pondělí, ale konečné rozhodnutí bylo zveřejněno až dnes odpoledne.

Ještě předtím však klub uvolnil ze svých služeb kapitána Jiřího Novotného, který míří do Jaroslavle, nebo kanadského útočníka Justina Azeveda, jenž bude hrát za Kazaň. Lev prodal i hráčská práva na Jiřího Sekáče. Bylo tak prakticky jisté, že v KHL končí (shrnutí působení pražského klubu v KHL čtěte ZDE>>>).

I tak se na začátku července bez angažmá ocitla řada českých hráčů včetně reprezentantů. Ve Lvu měli pokračovat Ondřej Němec, Martin Ševc, Jakub Nakládal, Petr Vrána, Jan Lukáš nebo Michal Řepík.

Lev je součástí Sportovního holdingu Praha (SHP) společně se Spartou nebo basketbalovým klubem z Nymburka. Na jejich fungování by se ale problémy klubu KHL neměly projevit. Podle předsedy představenstva Sparty Petra Břízy má extraligový klub oddělený rozpočet od ostatních částí holdingu.

Lev je třetím klubem, který KHL opouští. Ekonomické problémy vyřadily Spartak Moskva a nejistá situace na Ukrajině Donbass Doněck. Nováčky soutěže se naopak stanou Lada Togliatti, HK Soči a Jokerit Helsinky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud