Pavel Bárta
3. května 2011 • 15:35

Jágra bude v Omsku trénovat Čada

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VÍME PRVNÍ - Potvrzeno! Novým trenérem Jaromíra Jágra a dalších hvězd Avangardu Omsk se stal Rostislav Čada. Se sibiřským klubem uzavřel tříletý kontrakt, dnes byl oficiálně uvolněn z Košic, kde byl stále pod smlouvou a které v této sezoně podruhé dovedl k mistrovskému titulu.



„Nabídku jsem dostal o velikonočních svátcích, pak jsem se osobně sešel s generálním manažerem Bardinem,“ řekl Sportu 56letý kouč.

Trenér původem z Brna dosud sklízel úspěchy v cizině, kde strávil většinu kariéry. Celkem třináct let pracoval ve švýcarském Ambri, kde za jeho působení hráli i čeští reprezentanti Tomáš Vlasák, Martin Štěpánek, Zdeněk Kutlák nebo slovenský útočník Róbert Petrovický.

Čada, který je bratrem úspěšného volejbalového trenéra Miroslava Čady, poslední dvě sezony působil v Košicích a dvakrát je dovedl k triumfu ve slovenské extralize.

Koncem dubna v Omsku oficiálně skončil dosavadní trenér Raimo Summanen. Ale klub začal hledat nástupce ještě dřív, než kontroverznímu Finovi vypršela smlouva.

Padala i jména jako Bengt-Ake Gustafsson, ale nakonec se potvrdil předpoklad, že Avangard spíš touží po českém trenérovi, který se domluví rusky.

Po Vladimíru Růžičkovi, Aloisi Hadamczikovi či Marianu Jelínkovi se v hledáčku objevil v Česku méně známý Rostislav Čada, který v nejvyšší soutěži vedl jen krátce Plzeň.

V zahraničí však měl skvělé výsledky. Na základě toho dostal nabídku z Omsku. Jednání nabrala na intenzitě minulý týden.

„Muselo se to vyřešit i s Košicemi, kde jsem byl pod smlouvou. Taková šance se neodmítá, nikdo mi nebránil,“ dodává Rostislav Čada, který se dnes odpoledne s východoslovenským klubem oficiálně rozloučil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud