8. května 2011 • 10:16

Průcha prodloužil smlouvu v Petrohradu

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Petr Průcha bude i nadále hrát v Kontinentální lize za Petrohrad. Mistr světa z Vídně z roku 2005, který reprezentuje i na probíhajícím světovém šampionátu v Bratislavě, uzavřel s SKA nový dvouletý kontrakt.



Generální manažer klubu Andrej Točickij to řekl ruskému deníku Sport-Express, který v pátek tvrdil, že by se Průcha měl stát posilou Atlantu Mytišči.

Petrohrad, který bude nově místo Václava Sýkory trénovat další český trenér Miloš Říha, také posílili forvardi Fjodor Fjodorov z Mytišči a Gleb Klimenko z Magnitogorsku. "S Průchou a Fjodorovem jsme podepsali smlouvy na dva roky. S Klimenkem (nejlepším střelcem play off) jsme uzavřeli tříletou smlouvu," řekl Točickij. Fjodorov hrál pod Říhou v Atlantu, se kterým český kouč došel v uplynulé sezoně do finále KHL.

Osmadvacetiletý Průcha přišel do Petrohradu v lednu z farmy Phoenixu v San Antoniu z nižší AHL. V základní části KHL stihl odehrát 11 zápasů a připsal si tři body za gól a dvě asistence. Ve stejném počtu utkání v play off zaznamenal šest bodů za pět tref a jednu přihrávku.

V NHL má na kontě za šest sezon v dresu New Yorku Rangers a Phoenixu ze 345 utkání 146 bodů za 78 gólů a 68 asistencí. Ve 24 duelech bojů o Stanley Cup přidal dvě branky a tři nahrávky. Na mistrovství světa v Bratislavě vstřelil zatím ve čtyřech zápasech jednu branku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud