18. července 2011 • 21:05

Jašin končí v Petrohradu, chce návrat do NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský útočník Alexej Jašin by mohl následovat českého hokejistu Jaromíra Jágra a vrátit se z Kontinentální ligy do NHL. Sedmatřicetiletého Jašina a stejně starého Maxima Sušinského se rozhodl uvolnit Petrohrad, kde patřili dosud mezi klíčové opory, který od nové sezony povede kouč Miloš Říha. Jašin už podle svého agenta Marka Gandlera dostal nabídku z NHL, kde strávil dvanáct sezon v dresu Ottawy a New Yorku Islanders.



"Klub neprozradím. O tom návrhu se teď bavíme," citoval Gandlera list Sovětskij sport.

"Žádná vážná jednání teď nevedeme, s Alexejem se teprve sejdeme. Nemáme na spěch. Co se týče soutěží, budeme se dívat na obě strany," uvedl agent s tím, že Jašin klidně může zůstat v KHL. Zájem o jeho služby podle ruských médií projevil Jekatěrinburg, kde se hokejista narodil.

Zatímco Jašinovi po minulé sezoně vypršela v Petrohradu smlouvu, Sušinskij měl kontrakt ještě na jeden rok a vyhazov pro něj byl podle jeho slov šokem. Údajně by mohl zamířit do Omsku, kde se může stát náhradou za Jágra, který po třech letech Avangard opustil a podepsal smlouvu s Philadelphií Flyers.

Nový generální manažer Petrohradu Alexej Kasatonov vysvětlil odchod obou hvězdou snahou o omlazení týmu. Řada fanoušků SKA vyčítá konec angažmá ruských útočníků Říhovi, který to prý čekal. "Počítal jsem s tím, že to budou svalovat na mě. To je život. Nemůžu mít na své straně všechny fanoušky. Já jen chci mít tým, který bude hrát dobře," řekl český trenér listu Sovětskij sport.

Popřel, že by ukončení spolupráce s Jašinem a Sušinským bylo z jeho hlavy. "Před dvěma týdny jednalo vedení klubu a rozhodovalo, kdo zůstane, kdo odejde a u koho je to s otazníky. Mezi ty patřil Sušinskij, u Jašina zase byly nějaké zdravotní problémy," uvedl Říha.

"Sušinskij byl dlouhou lídrem mužstva. Ale já čekal že přijde nový - Jaromír Jágr...," řekl kouč, který se vytoužené české posily nedočkal.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud