28. září 2017 • 17:36

Osmkrát stop za monstr hit v KHL. Já nechtěl, dušoval se kat z Kazaně

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy ruských gigantů Magnitogorsku s Kazaní (1:2) bývají hodně ostré. Podle tradice běžel i poslední duel, v němž na ledě zůstalo pár deci krve po nechutném zákroku obránce Ak Bars Stěpana Zacharčuka.



Zacharčuk je známá firma, pozor si na něj dávají napříč celé KHL. Je třeba být na pozoru. Zadák Metallurgu Alexandr Budkin nebyl, což se mu stalo osudným. V neutrálním pásmu si na něj Zacharčuk počkal a neúprosnou ránou do hlavy soka vypnul. Děsivý střet.

„Hra se odehrávala ve středním pásmu, chystal jsem se dát hit. Samozřejmě jsem do toho nešel s tím, aby došlo k nějakému zranění. Ostré to bylo z obou stran. Hodně boje, zápas na úrovni play off,“ hodnotil Zacharčuk bez emocí svůj likvidační výpad.

VIDEO: Zacharčukův ostrý hit na Budkina

Ačkoli se posléze našlo dost názorů, tvrdících, že si Budkin za vše mohl sám tím, že nedával bacha, disciplinárka KHL byla opačného názoru. Zacharčuk si osmkrát nezahraje. A to už nese znaky exemplárního postihu.

„Nesmyslná hrubost,“ popsal incident ředitel komise rozhodčích Alexej Gorskij. „Polehčující okolnost není na místě, u Zacharčuka dochází k podobným momentům každý rok. Je jasně vidět, že v prvním plánu šel soupeře udeřit, ve výsledku zůstala na ledě kaluž krve. Budkin je ve špitále a na seznamu zraněných.“

Viceprezident Magnitogorsku Genadij Veličkin popsal stav svého podřízeného: „Budkinův stav je vážný, má těžký otřes mozku, k tomu další skrytá poranění, včetně zlomenin. Probíhají další vyšetření,“ podotkl neradostně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud