19. října 2010 • 11:38

Sýkora v Petrohradu povýšil na hlavního kouče

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Václav Sýkora se v KHL u hokejistů Petrohradu posunul dočasně do role hlavního trenéra. Sedmapadesátiletý kouč, jenž v minulé sezoně dovedl k mistrovskému titulu Pardubice, povýšil z role asistenta po dnešním odvolání hlavního trenéra Ivana Zanatty.



Padesátiletý Kanaďan s italským pasem Zanatta doplatil na špatné výsledky týmu, jenž byl vzhledem k síle kádru považován za jednoho z hlavních favoritů na celkový triumf.

Místo toho je mužstvo s ruskými hvězdami Jevgenijem Nabokovem, Vitalijem Višněvským, Maximem Afinogenovem, Maximem Sušinským, Alexejem Jašinem, Švédem Mattiasem Weinhandlem či českým útočníkem Petrem Čajánkem a brankářem Jakubem Štěpánkem na sedmém místě v tabulce Západní konference se ziskem 18 bodů ze 16 zápasů.

Rodákovi z Toronta Zanattovi se stala osudnou pondělní domácí porážka 2:3 v prodloužení s Dinamem Minsk, který vede jmenovec nového kouče SKA Marek Sýkora.

Den po zápase oznámil šéf klub a zároveň prezident KHL Alexandr Medveděv, že vedení Petrohradu odvolalo Zanattu z funkce a tým bude na další zápasy připravovat dosavadní asistent Sýkora. "Rozhodnutí o tom, kdo povede tým nadále, padne do reprezentační přestávky před finským turnajem Euro Hockey Tour," citoval Medveděv server gazeta.ru. Poslední zápas před tradiční Karjalou hraje Petrohrad 7. listopadu.

Sýkoru zlákal po uplynulé sezoně do týmu SKA přímo Zanatta, jenž je jeho dlouholetým přítelem z dob aktivní kariéry. Kladenský rodák má ve sbírce také mistrovský titul z roku 2002 se Spartou, v minulosti trénoval i Kladno, Litvínov a finské kluby SaiPa Lappeenranta, Lukko Rauma a Ilves Tampere.

Zanatta je sedmým trenérem, jenž v tomto ročníku KHL přišel o místo. Jedním z nich byl i další český kouč Miloš Říha, který po odvolání ze Spartaku Moskva našel nové angažmá v Atlantu Moskevská oblast.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud