27. srpna 2015 • 21:30

Tři výhry ze tří zápasů. Litvínov bleskově postoupil v Lize mistrů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova vyhráli i třetí zápas v Lize mistrů a zajistili si v nejkratší možné době postup do prvního kola play off. Při prvním představení na domácí půdě úřadující český šampion vyhrál nad Grenoblem 6:4 a právě vítěz základní části francouzské ligy už nemůže ze třetího místa Severočechy předstihnout. Úvodní zápas ve Francii totiž Verva vyhrála 4:1.



Litvínov se dostal do vedení už po 75 vteřinách, kdy využil přesilovku kapitán Trávníček. Domácí se dočkali dalších gólů až v druhé části. Po 36 vteřinách hry zvýšil Hübl a za 15 vteřin skóroval také Jurčík. Hosté ale vývoj zdramatizovali. V přesilovce čtyř proti třem překonal Petráska poprvé Bouchard a před polovinou utkání se trefil i český krajánek Kalus.

Francouzi sice sahali po vyrovnání, ale Litvínov stihl ještě do konce druhého dějství rozhodnout. Ve 34. minutě se trefil zblízka Smolka, pak využil přesilovku Pavlík a 35 vteřin před pauzou zvýšil Lukeš na 6:2. Grenoble ještě ve třetí třetině zkorigoval stav díky trefě Labrecqueho a přesilovkovému gólu Boucharda.

"Oni mají snaživý tým. Jakmile hráči chvilku vypustili, tak byli okamžitě nepříjemným soupeře. Kdybychom takhle do obrany měli hrát v neděli proti Finům, tak by nás okamžitě ztrestali. Dneska jsme měli poměrně hodně vyloučených, to se mi nelíbilo, musíme se v tom zlepšit," řekl trenér Litvínova Radim Rulík.

"Jsme rádi, že jsme postoupili. Když jsme vyhráli extraligu, tak se to sluší, aby tým postoupil. Devět bodů je nádherných. Rozhodla o tom dvě vítězství venku. Liga mistrů je výborná konfrontace, ale nepřeceňoval bych to," uvedl kouč. "Neznali jsme sílu soupeřů, jen jsme věděli, že Grenoble je francouzský mistr a Espoo pátý tým po základní části, poté vypadli ve čtvrtfinále."

Litvínovský kapitán Michal Trávníček vstoupil do utkání se speciálním dresem pro nejlépe bodujícího hráče týmu. A že má tento dres oprávněně, dokázal za pouhých 75 vteřin po úvodním buly, když otevřel skóre. "Hned první gól v utkání a navíc ve druhé minutě, to je příjemné. Dostal jsem dres za nejlépe bodujícího hráče týmu, a když jsem ho hned první zápas dostal, tak jsem říkal, že si ho musím užít a dát ho na facebook, protože se v něm příliš dlouho neohřeji. Ale jsem rád, že jsem si ho nechal i pro další zápas," smál se po utkání Trávníček.

Hokejová Liga mistrů - 3. kolo; skupina F; 3. kolo:

HC Verva Litvínov - Grenoble Bruleurs de Loups 6:4 (1:0, 5:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Trávníček (Gula), 21. Hübl (Jánský, Lukeš), 21. Jurčík, 34. Smolka (Trávníček, Martynek), 38. Pavlík (Martynek, Trávníček), 40. Lukeš (Hübl, Jánský) - 24. Bouchard (Thinel, Labrecque), 29. Kalus (Chouinard, Favarin), 49. Labrecque (Bouchard), 60. Bouchard (Labrecque). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Pešina - Frodl, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 4:8. Využití: 2:2. Diváci: 1905.

Sestava Litvínova: Petrásek - Kubát, Chaloupka, T. Pavelka, Gula, Kokeš, Pavlík - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Smolka, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud