8. listopadu 2016 • 19:45

Vítkovice postupují do čtvrtfinále LM. Český souboj rozhodl Tybor

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérový postup do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů vybojovali hokejisté Vítkovic v duelu extraligových mužstev s Libercem. První utkání na severu Čech prohrál výběr Jakuba Petra těsně 0:1. V domácí odvetě však Vítkovičtí otočili nepříznivé skóre, vyhráli 3:1 a jako první český tým postupují mezi osm nejlepších evropských týmů. Vítěznou trefu zařídila nová posila a navrátilec do české nejvyšší soutěže Radoslav Tybor.    



Vítkovice se v třetím ročníku Ligy mistrů staly prvním českým čtvrtfinalistou. V dalším kole se utkají s Fribourgem, za který nastupují i útočníci Roman Červenka a Michal Birner. První duel se bude hrát 6. prosince. "Liberec byl v celé sérii hokejovější, my jsme slavili úspěch enormní bojovností, ale tak to ve sportu někdy chodí," řekl vítkovický trenér Jakub Petr.

Ostravané smazali ztrátu už v šesté minutě zásluhou Szturce, který se v oslabení natlačil před bránu a bekhendem zasunul puk za Willova záda. Liberec pak byl střelecky aktivnější, ale vítkovický brankář Dolejš dokazoval, že v Lize mistrů podává vynikající výkony.

Hlavně v druhém dějství měli hosté několik šancí na vyrovnání, ale Radivojevič i Bartovič ztroskotali na gólmanovi. Z brejku mohl naopak přidat druhý gól Roman, ale jeho střela zazvonila jen na horní tyčku.

Druhou branku Vítkovicím přinesla 45. minuta a v ní další průnik Szturce, který skoro okopíroval první gólovou situaci. Šikovnou stahovačkou se zbavil obránce a bekhendem kotouč znovu poslal do stejného místa k pravé tyči.

Definitivně mohl rozhodnout nový muž ve vítkovické sestavě Tybor, ale i vinou Bartovičova faulu nezakončil podle představ. Severočeši přečkali oslabení, v závěru sáhli k power play a vynutili si prodloužení. Bulíř 93 sekund před koncem normální hrací doby z dorážky prostřelil Dolejše.

Prodloužení už ale po 75 sekundách ukončil Tybor, který vypíchl puk libereckému hráči ve středním pásmu a ze sóla překonal Willa.

HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 3:1 v prodl. (1:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Szturc (Balán), 45. Szturc (Stastny), 62. Tybor - 59. Bulíř (P. Jelínek, Šimek). Rozhodčí: Holm, Persson (oba Švéd.) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4716.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud