Jaroslav Kalina
8. února 2017 • 04:20

Nedvěd o finále LM: Sparta se nemá za co stydět, sudí ji trochu podtrhli

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty sice ve finále Ligy mistrů nedosáhli na vytouženou trofej pro vítěze soutěže, když Frölundě podlehli 3:4 v prodloužení, ale i přesto je podle jejich bývalého obránce Jaroslava Nedvěda brát jejich pouť v soutěži jako velký úspěch. „Byl to fantastický hokej. Opravdu se mi moc líbil. Viděl jsem neskutečné tempo a nasazení. Škoda jen toho prodloužení,“ hodnotil pro iSport.cz rozhodující zápas.



Nenadával a nevytýkal. Jaroslavu Nedvědovi jako sparťanskému srdcaři bylo pochopitelně líto, že Pražané nedotáhli svoji oslnivou jízdu v Lize mistrů do úspěšného konce, ale i tak jejich výkon hodnotil kladně. „Jarda Hlinka dobře říkal, že si všichni budou po čase pamatovat jenom vítěze. Já si však myslím, že na krasojízdu Sparty v této soutěži, si mnoho lidí s úsměvem vzpomene,“ řekl dvojnásobný vítěz extraligy.

Finálovou bitvu si současný trenér mladšího dorostu Sparty užíval. „Hodně se mi líbil začátek utkání. Dalo se čekat, že sparťané otevřou skóre. Měli skvělý tlak,“ liboval si.

Jediné, co mu vrazilo trn do oka, byl výkon rozhodčích. „Nejsem sudí, ale řekl bych, že je trochu podtrhli. Rozhodně bych neposlal Míru Formana do šatny a nedal Frölundě pětiminutovou přesilovku. Maximálně dvě plus dvě, protože nesekl soupeře úmyslně,“ komentoval Nedvěd vyloučení útočníka Miroslava Formana v první třetině.

Během této švédské výhody se Spartě podařilo vstřelit gól. O chvíli později však švédský celek vyrovnal. Formanův trest pokračoval a do toho byl vyloučen i forvard Michal Řepík , který dostal dvě plus deset minut za naražení protihráče na hrazení. Frölunda však víc jak minutu dlouhé oslabení pět na tři nevyužila.

„Inkasovali, ale zároveň se prosadili. Vleklou švédskou přesilovku zvládli obstojně. Gól domácích na 3:2 byl smolný. Možná, že k němu lehce pomohl i jeden ze sparťanů,“ posoudil někdejší obránce Olomouce nebo Kladna.

Pech: Teď převažuje zklamání, ale sezona v Lize mistrů se nám povedla
Video se připravuje ...

Vyrovnávací branka Lukáše Klimka a následný tlak sparťanů v závěru třetí třetiny vykouzlily Nedvědovi úsměv na tváři. „V závěru jsem byl strašně nervózní, ale tlak Sparty měl neskutečnou šťávu, ze které pramenil vyrovnávací gól. Mohli však otočit. Hodně jsem tomu věřil. Je velká škoda, že prodloužení skončilo tak brzy.“

Na hokej, kterým se Sparta prezentovala v Lize mistrů, se Nedvědovi krásně koukalo. Na vlastní kůži si s pražským klubem vyzkoušel mezinárodní hokej, když se před patnácti lety zúčastnil švýcarského turnaje Spengler Cup. „Nemají se za co stydět. Na to, že je Frölunda druhá ve švédské lize, tak měla se Spartou sakra těžkou práci," uvedl na adresu sparťanů. Zároveň jim přeje účast i v příštím ročníku. 

„Pražané udělali skvělou reklamu české extralize. Na zápasech Sparty v Lize mistrů jsem viděl neskutečné tempo a nasazení. Nebojím se tvrdit, že jsou utkání v této soutěž mnohdy kvalitnější než extraliga. Věřím, že příští ročník LM budou české týmy brát vážněji, protože tam už budou jen ti nejlepší z nejlepších. Sparta tomu dala dobrý základ,“ věří starší bratr bývalého reprezentačního útočníka Petra Nedvěda.

Trenér Sparty Kalous po finále LM: Byl jsem nadšený z fanoušků, mrzí mě závěr
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 2. • 19:05
Frölunda Indians
Frölunda Indians
4:3
ONLINE
7. února
19:05
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 07:46. Wellman, 12:06. Lundqvist, 27:27. Wellman, 61:27. Lasu

Hosté: 02:30. Cingel, 10:42. Vrána, 46:15. Klimek

Sestavy

Domácí: Gustafsson (Soderblom) – Norstebo, Tommernes, Donovan, Nyberg, Sigalet, Larsson, Dahlin – Stalberg, Lasu, Olsen – Sundström, Figren, Grundström – Wellman, Carlsson, Bergenheim – Lundqvist (C), Hjalmarsson, Ehn – Olofsson

Hosté: Pöpperle (Novotný) – Mikuš, Gernát, Švrček, Kalina, Nedomlel, Eminger, Barinka – Řepík, Vrána, Hlinka (C) – Deveaux, Klimek, Forman – Ihnačák, Pech, Kumstát – Kudrna, Cingel, Uher – O. Procházka

Rozhodčí

Kaukokari, Fonselius (FIN) – Kaderli, Kovacs (SUI)

Stadion

Frölundaborgs Isstadion, Göteborg

Návštěva

6044 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud