31. října 2017 • 20:00

Kometa a Třinec vyšly do play off LM vítězně, Liberec nestačil na Frölundu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Dvěma ze tří extraligových týmů se vstup do vyřazovací části hokejové Ligy mistrů povedl. Správnou nohou za postupem vykročili třinečtí Oceláři, kteří v závěru utkání zvítězili na ledě švédského Malmö 2:1 a mistři z Brna, kteří přehráli doma švýcarský Zug 4:3. Duel s dvojnásobným vítězem mezinárodní soutěže nevyšel Liberci. Bílí Tygři sice sehráli vyrovnanou partii s Frölundou, ale z výhry se nakonec radoval švédský velkoklub. Do odvety, kterou odehrají Severočeši příští úterý ve Švédsku, jdou s jednogólovým mankem.  



Liberec držel krok, v závěru však rozhodl Dahlin

Vyrovnané utkání rozhodl brankou v přesilovce v 54. minutě teprve sedmnáctiletý obránce Rasmus Dahlin, který je aspirantem na pozici jedničky příštího draftu NHL. Švédský celek díky jeho trefě vyhrál v Lize mistrů v součtu s minulým ročníkem již patnácté utkání v řadě.

Do utkání vstoupili lépe Severočeši, z úvodního náporu ale branku nevytěžili. První přesilovku zápasu si naopak zahráli Seveřané, Will ale svůj tým podržel. Do vedení tak šli v polovině úvodní dvacetiminutovky Liberečtí: Bakoš se protáhl až před Mattsona a krásnou střelou pod horní tyč otevřel gólový účet zápasu. Druhý gól mohli přidat Jašek s Lakatošem, v přesilové hře ale kotouč za záda hostujícího brankáře nedostali.

VIDEO: První gól utkání padl po hrubé chybě Švédů

Nástup do druhé části vyšel lépe hostující Frölundě, která se ve 25. minutě po zásluze dočkala vyrovnání. Chyby domácí obrany využil Stälberg a střelou bekhendem překonal Willa. V polovině utkání pak hostující Lundqvist zužitkoval početní výhodu a obhájce titulu šel rázem do vedení. Liberec byl zaskočený a k vyrovnání mu nepomohla ani čtyřminutová přesilovka, kterou domácí nesehráli vůbec dobře.

Chuť si však Bílí Tygři spravili hned v úvodu třetí části, když dokázal další početní výhodu proměnit ve vyrovnávací branku Krenželok. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou a obě mužstva hrozila z rychlých brejků, vyrovnané skóre ale přetrvávalo.

V 54. minutě pak ale ukázal, proč je odborníky považován za budoucí jedničku draftu, hostující zadák Dahlin. Velký švédský talent se pěknou individuální akcí protáhl až před Willa a bekhendovým blafákem vrátil Indians vedení. Liberec se ještě v závěru pokoušel o vyrovnání při hře bez brankáře, ani tento tah však domácím nevyšel.

VIDEO: TOP momenty z utkání Liberec-Frölunda

VIDEO: Pozápasové hodnocení trenérů obou mužstev

Góly

Domácí: 09:53. Bakoš, 43:14. Krenželok

Hosté: 24:15. Stålberg, 28:28. Lundqist, 53:11. Dahlin

Sestavy

Domácí: Will (Stezka) – Havlín, Ševc (C), Plutnar, Šmíd (A), Jánošík, Derner, Pyrochta – Jašek, Jelínek (A), Krenželok – Bakoš, Bulíř, Lakatoš – Stránský, Hrabík, Ordoš – Bartovič, Vantuch, Vlach – Jeník

Hosté: Mattsson (Gustafsson) – Dahlin, Almquist, Nyberg, Donovan, Norstebo, Sigalet, Gunnarsson, Emanuelsson – Lasch, Lundqvist, Grundström – Friberg, Andersson, Olofsson – Stålberg, Hjalmarsson, Fjällström – Westrholm, Ehn, Widerström

Rozhodčí

Stano, Kubuš – Lhotský, Ondráček

Stadion

Home Credit Aréna

Návštěva

3 712 diváků

 


Postupové vyhlídky vystřelil Chmielewski

Třinec se na severu Evropy představil s Hrubcem mezi tyčemi, ale bez ofenzivních opor Irgla a Hrni. Brzký faul Linharta už po 89 vteřinách posadil Redhawks do sedla, hosté však odolali. Štěstí pak českému týmu pomohlo v končící 11. minutě, kdy Zaar orazítkoval tyč. Bez gólového trestu pak Oceláři přečkali i prohřešek Polanského.

Velké zmatky při rozehrávce Třince v úvodu druhého dějství, do něhož už hosté nastoupili bez zraněného beka Rotha, pak ale stály u zrodu vedoucí trefy švédského týmu, kterou si připsal Hardt. Uběhlo jen 70 sekund a domácí útočník tváří v tvář překonal Hrubce povedeným zakončením pod horní tyčku.

TOP momenty z utkání Malmö-Třinec

Následovala série trestů na obou stranách, první početní výhodu si zahráli i hosté, stav se neměnil. Nepohnul jím ani Görtz, který se dostal do podobné situace jako předtím úspěšný střelec Hardt, jenže tentokrát měl Hrubec navrch s dostatečně rychlou lapačkou.

Nástup do závěrečného dějství vyšel skvěle Třinci. Už po 53 vteřinách bylo vyrovnáno, když Adamský při své individuální akci obkroužil branku, našel Svačinu a ten pohotově prostřelil gólmana Alsenfelta. Oceláři poté přečkali další oslabení a nakonec to byli trochu překvapivě oni, kdo měl poslední slovo: Chmielewski se prosadil tečí ostré příhry z Musilovy hole necelé tři minuty před koncem.

VIDEO: Pozápasové hodnocení trenérů obou mužstev

Góly

Domácí: 21:10. Hardt

Hosté: 40:53. Svačina, 57:10. Chmielewski

Sestavy

Domácí: Alsenfelt (Gidbark) – Warg, Mylläri, Olsson, Arell, Andersson (A), Mäntylä, Lerby, Setkov – Zaar, Händemark (C), Bryggman – Storm, Haudum (TS), Hardt – Olofsson, Rosdahl, Görtz – Lennström, Forsberg, Eklind

Hosté: Hrubec (Strmeň) – Doudera, Krajíček (C), Roth, Musil, Linhart, Adámek, Jank – Dravecký, Marcinko, Růžička M. (A) (TS) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Rákos, Kovařčík M., Chmielewski – Kofroň, Mikulík, Cienciala

Rozhodčí

Marc Wiegand, Daniel Stricker – Ludvig Lundgren, Anders Nyqvist

Stadion

Malmö Arena

Návštěva

1 662 diváků

 


Haščák sestřelil Švýcary dvěma góly

Vedle brankářů Čiliaka a Vejmelky a zraněného Ondřeje Němce chyběli v sestavě obránci Krejčík, Barinka, Gulaši a volno dostaly také první dva útoky Erat, Hruška, Zaťovič a Vincour, Čermák, Svoboda. Po návratu ze zámoří nehrál ani Martin Nečas.

Mladíci v brněnské sestavě dali o svých kvalitách vědět hned v úvodu zápasu. Ve 3. minutě Horký objel branku a po jeho přihrávce zblízka doklepl kotouč do sítě Süss. Švýcaři spoléhali na rychlé protiútoky, dostali se i k zakončení, nedokázali si však poradit s brankářem Dostálem.

Důrazněji hrající Kometa si udržovala převahu a častěji střílela. V koncovce se však stejně jako v posledních extraligových zápasech trápila. Největší příležitost ke skórování neproměnil po sólu ve vlastním oslabení Dočekal, větší přesnost chyběla Nahodilovi i Pláškovi.

Hokejisté Zugu ve druhé třetině zrychlili pohyb a v 29. minutě se podařilo Stalbergovi z bezprostřední blízkosti protlačit kotouč za Dostála. Kometa získala za sedm minut náskok zpět. Ve vlastním oslabení unikl Mallet, který bekhendovým blafákem překonal Stephana.

Ovšem podobně si vedl při přesilovce Brňanů i Zug. V závěru druhého dějství se po chybě domácích zadáků otevřela cesta k brance dokonce dvěma švýcarským útočníkům a po Stalbergově přihrádce srovnal skóre Suri.

V závěrečné třetině doplatil švýcarský tým na častá vyloučení. V přesilovce pět na tři skóroval v 49. minutě po Němcově přihrávce Haščák a stejná dvojice zužitkovala i další početní výhodu. V poslední minutě už jen zkorigoval výsledek v přesilovce Zugu McIntyre.

VIDEO: Pozápasové hodnocení trenérů obou mužstev

Góly

Domácí: 02:36. Süss, 36:14. Mallet, 48:36. Haščák, 56:48. Haščák

Hosté: 28:20. Stalberg, 38:08. Suri, 59:20. McIntyre

Sestavy

Domácí: Dostál (Vejmelka) – Malec (C), Furch, Bartejs, Vágner, Štencel, Kowalczyk – Dočekal, Nahodil, Haščák – Mallet, H. Zohorna, R. Zohorna – Plášek, Němec, Gajarský – Havránek, Süss, Horký.

Hosté: Stephan (Aeschlimann) – Geisser, Schlumpf, Thiry, Helbling, Morant, Fohrler, Oejdemark – Stalberg, Roe, Martschini – Suri, McIntyre, Lammer – Senteler, Holden, Haberstich – Norman Rondahl, Kast, Schnyder (C).

Rozhodčí

Kristan, Anssi – Brejcha, Frodl

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

3345 diváků

Další zápasy osmifinále Ligy mistrů

JYP Jyväskylä - Tappara Tampere 3:1

Red Bull Salcburk - Växjö Lakers 2:1

SC Bern - Red Bull Mnichov 2:3

Adler Mannheim - Brynäs IF 2:3

Curych Lions - Nottingham Panthers 3:1.

Odvety jsou na programu 7. listopadu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud