30. srpna 2019 • 23:55

Hokejová Liga mistrů: Hradec prohrál ve Walesu, nedařilo se ani Ocelářům

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince prohráli v prvním utkání v novém ročníku Ligy mistrů na ledě Lahti těsně 0:1. Pelicans rozhodli vyrovnaný duel na začátku 45. minuty, kdy se při přesilovce prosadil Hannes Björninen. Nedařilo se ani Hradci Králové, které ve Walesu prohrál s Cardiffem 2:3.



Východočeši v metropoli Walesu ještě v polovině zápasu vedli, a to od 13. minuty, kdy se prosadil Radovan Pavlík. Ale krátce poté, co se duel přehoupl do druhé půlky, inkasovali dvakrát během 53 sekund, což se ukázalo jako osudné.

Na trestné lavici se v tu dobu sešli Lukáš Cingel a Filip Pavlík, přesilovku pět na tři zužitkoval Blair Riley. Necelou minutu nato dokonal obrat Mike McNamee, a když na začátku 46. minuty přidal třetí zásah Devils Charles Linglet, s Mountfieldem to vypadalo zle.

Snížení přišlo pozdě - až dvě vteřiny před koncem se při přesilovce v power play trefil Tomáš Vincour.

SESTŘIH: Cardiff Devils - Mountfield HK 3:2


Góly

Domácí: 31:11. Riley, 32:04. McNamee, 45:04. Linglet

Hosté: 12:03. R. Pavlík, 59:57. Vincour

Sestavy

Domácí: Bowns (Murdy) – Richardson, Fournier, Reddick, Jardine, Louis, McMonagle – Riley, Haddad, Bentivoglio – Marjamäki, Dixon, Duggan – Linglet, McNamee, Pope – Batch, Myers, Rutkis.

Hosté: Mazanec (Lukeš) – Zámorský, Samuelsson, Gaspar, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel – Smoleňák, Rákos, Červený – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Miškář, Paulovič, Jergl – Dragoun, Bičevskis, Perret.

Rozhodčí

Rohatsch (GER), Dean (UK) – Beresford (UK), Ions (UK)

Stadion

Ice Arena Wales

Úřadující extraligový šampion z Třinec měl v utkání v Lahti výraznou střeleckou převahu, když mezi tyče vypálil 45 střel, zatímco na Patrika Bartošáka jich mířilo z holí domácích hráčů jen čtyřiadvacet. Aron Chmielewski mohl hned zkraje změnit skóre, jenže neuspěl.

Ve 25. minutě orazítkoval tyčku Vladimír Dravecký, chvilku nato neuspěl ze sóla Martin Adamský. A když nedokázal otevřít střelecký účet ani Juhamatti Aaltonen, i po druhém dějství platil bezbrankový stav.

Osudovým pro hosty se nakonec ukázalo vyloučení Jiřího Polanského ve 44. minutě. Björninen po 52 sekundách hry v početní výhodě překonal z prostoru mezi kruhy Bartošáka a domácí vedli.

Nakonec to Pelicans stačilo k plnému bodovému zisku, protože hosté šance nevyužili. Tu největší měli v čase 50:28, kdy fauloval Topi Jaakola, jenže brankář Tomi Karhunen při trestném střílení předčil v souboji tváří v tvář Matěje Stránského.

SESTŘIH | Lahti Pelicans - Oceláři Třinec 1:0

Góly

Domácí: 44:05. Björninen

Hosté:

Sestavy

Domácí: Karhunen (Tolvanen) – Vorobej, Jürgens, Kinnunen, Jaakola, Teppo, Pynnönen, Nieminen – Mankinen, Mustonen, Tanus – Ylönen, Elimäki, Lahtinen – Aaltonen, Björninen,Gymer – Merelä, Hari, Virtainen.

Hosté: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, Doudera, Galvinš, Musil, Adámek, Gernát, Haman – Stránský, Marcinko, Hrňa – Novotný, Polanský, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Dravecký, Hladonik, Hrehorčák – Kofroň.

Rozhodčí

Köpitz (GER), Kaukokari (FIN) – Elonen (FIN), Hägerström (FIN).

Stadion

ISKU Arena, Lahti

Návštěva

3682 diváků

Zápasy základních skupin hokejové Ligy mistrů:

Skupina D:

Junosť Minsk - Lausanne 3:2 v prodl.

Skupina E:

Kärpät Oulu - Grenoble 3:1 (za domácí Krejčík 1+0, Koblížek 0+1), Skelleftea - Bern 3:2 po sam. nájezdech.

Skupina F:

Vídeň - Mannheim 1:6, GKS Tychy - Djurgaarden 2:6.

Skupina H:

Frölunda - Štýrský Hradec 5:6 po sam. nájezdech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud