8. září 2020 • 15:37

Změny v Lize mistrů! Začne až 17. listopadu, Sparta zřejmě jen ve Finsku

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník hokejové Ligy mistrů začne místo 6. října až 17. listopadu. Rada soutěže o tom rozhodla při dnešním konferenčním hovoru kvůli přetrvávajícím opatřením proti šíření nemoci COVID-19 v jednotlivých evropských zemích.



Systém soutěže stanovený na nacházející sezonu se nemění a začne přímo vyřazovací částí pro všech 32 účastníků. V úvodním kole i v osmifinále se ale mají hrát dva duely během dvou dnů na jednom místě a právo uspořádat je bude mít výše nasazený celek.

Z českých zástupců jimi byli liberečtí Bílí Tygři, kteří budou hrát s polským celkem GKS Tychy, i třinečtí Oceláři, jež čeká Junosť Minsk. Naopak pražská Sparta by podle tohoto systému měla odehrát duely 17. a 18. listopadu ve Finsku na ledě Lukko Rauma.

"Bohužel se situace po Evropě tolik nezlepšila, abychom mohli potvrdit start soutěže na začátku října, protože cestovní omezení v některých našich účastnických zemích by některé zápasy nedovolila sehrát. Dalších šest týdnů navíc nám dává čas to vyřešit a ideální bude, když se některá omezení uvolní," řekl prezident Ligy mistrů Peter Zahner.

Ve dvou dnech (24. a 25. listopadu) se mají odehrát i první duely i odvety osmifinále. "V zásadě má výše nasazený tým právo hrát duely 1. kola i osmifinále doma," doplnil Zahner.

Čtvrtfinále (8./9. prosince a 15. prosince) i semifinále (5./6. ledna a 12./13. ledna) se už budou hrát klasicky doma a venku. Finále na jeden zápas je naplánované na 9. února.

Kvůli pandemii koronaviru bylo už na konci dubna rozhodnuto, že se soutěž nebude hrát klasickým systém s osmi skupinami po čtyřech před startem ligových soutěží, ale přímo vyřazovacím systémem.

Vladimír Růžička se stříbrnou medailí na krku po prohraném finále Ligy mistrů
Vladimír Růžička se stříbrnou medailí na krku po prohraném finále Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud