29. října 2008 • 22:17

Marek řádil za Magnitogorsk

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Magnitogorsku zvládli i druhé vystoupení v Lize mistrů a týden po výhře na ledě Kärpätu Oulu dnes doma vyhráli nad Eisbärenem Berlín 5:2.



Metallurg rozhodl už v úvodní části, kterou s přispěním tří branek českého útoku ve složení Jaroslav Kudrna, Jan Marek a Tomáš Rolinek vyhrál 4:0. Vítěz lednového turnaje evropských šampionů Super Six z Petrohradu udělal velký krok k prvenství ve skupině A, které zaručuje účast v semifinále.

Stejně dobře si vede i Ufa a Blues Espoo. Ruský mistr Salavat Julajev s českými obránci Miroslavem Blaťákem a útočníkem Leošem Čermákem vyhrál na ledě Slovanu Bratislava 4:2 a hráči Espoo zdolali doma švédského šampiona HV 71 z Jönköpingu 3:2.

Magnitogorsk se musel obejít bez obránce Karla Pilaře, ale ostatní Češi do vývoje utkání výrazně promluvili. Marek si připsal celkem tři body za gól a dvě asistence a vylepšit bilanci si mohl ještě v 57. minutě, kdy neproměnil trestné střílení. Rolinek k jedné trefě přidal přihrávku a Kudrna zaznamenal jeden gól.

Z vedoucí branky se Magnitogorsk radoval už v 36. vteřině, kdy po přihrávkách Marka a Vitalije Aťjušova překonal gólmana Zeppa Rolinek. Potom zvýšil Denis Chlystov, v 9. minutě se prosadil po Markově akci Kudrna a za necelé čtyři minuty skóroval po Rolinkově přihrávce i Marek.

V druhé třetině se sice prosadili v přesilovce díky Stefanu Ustorfovi také hosté, ale v 45. minutě rovněž v početní výhodě zvýšil na 5:1 Platonov. Další příležitost v oslabení Metallurg kvůli faulu nedotáhl a nařízené trestné střílení nedal Marek. Čtyři vteřiny před koncem určil konečný výsledek svou druhou trefou Ustorf.

Zápas řídila čtveřice českých sudí - dvojice hlavních Martin Fraňo, Vladimír Šindler a čároví Petr Blümel a František Kalivoda.

Ufa po výhře před třemi týdny nad Českými Budějovicemi uspěla i ve slovenské metropoli, přestože dvakrát prohrávala. V 7. minutě v přečíslení otevřel skóre po přihrávce Radoslava Kropáče Miroslav Lažo. Po 50 vteřinách druhé části vyrovnal Igor Ščadilov, v 24. minutě však vrátil Slovanu vedení Róbert Liščák.

V polovině utkání ale v přesilovce skóroval Vladimir Vorobjev a 49 sekund před koncem druhého dějství otočil výsledek Alexandr Radulov. Vítězství Ufy potvrdil v 49. minutě Kirill Kolcov. V sestavě Slovanu se neobjevil český bek Petr Pavlas, Ufě chyběl zraněný útočník Michal Mikeska.

Espoo získalo hned v první desetiminutovce dvoubrankové vedení, když nejdříve skóroval v přesilovce Sami Ryhanen a pak se trefil i Jari Tolsa. V 13. minutě snížil finský krajánek v HV 71 Jukka Voutilainen, tým z Jönköpingu bez zraněného českého centra Jana Hrdiny sice díky trefě dalšího Fina Teemua Laineho, ale v 55. minutě zajistil výhru domácím Camilo Miettinen.

Výsledek - 3. kolo:


Skupina A:

Metallurg Magnitogorsk - Eisbären Berlín 5:2 (4:0, 0:1, 1:1)

Branky: 1. Rolinek (Marek), 5. Chlystov, 9. Kudrna (Marek), 12. Marek (Rolinek), 45. Platonov - 31. a 60. Ustorf. Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Blümel, Kalivoda (všichni ČR). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 7701.

Skupina B:
Blues Espoo - HV 71 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky: 6. Ryhanen, 10. Tolsa, 55. Miettinen - 13. Voutilainen, 50. Laine. Rozhodčí: Piechaczek, Schimm - Kowert, Naust (všichni Něm.). Vyloučení: 4:10. Využití: 1:0. Diváci: 6083.
Tabulka:

Skupina C:
Slovan Bratislava - Salavat Julajev Ufa 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Branky: 7. Lažo, 24. Liščák - 21. Ščadilov, 31. Vorobjev, 40. Radulov, 49. Kirill Kolcov. Rozhodčí: Reiber, Stricker - Arm, Küng (všichni Švýc.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 5238.









Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud