9. února 2013 • 07:17

Hašek o Mrázkovi: V Detroitu má šanci prosadit se do brány nastálo

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důležitou příležitost využil parádně. Dvacetiletý český gólman Petr Mrázek pustil při své premiéře v NHL jediný gól. To samé se povedlo i Dominiku Haškovi, jenže v té době byl už o pět let starší než jeho talentovaný krajan. „Dostat ve dvaceti letech šanci v NHL je fantastické. Pořád jde však jen o první krůček,“ hodnotí Mrázkův vstup do nejlepší ligy světa česká brankářská legenda.



Nejlepší gólman loňského mistrovství světa dvacetiletých si za své výkony na farmě vysloužil brzkou pozvánku mezi hokejovou smetánku.

„Dostat v tak mladém věku šanci v NHL se nepoštěstí každému brankáři, moc bychom jich nenašli. Spousta kluků čeká mnohem déle, klidně do pětadvaceti, “ říká k jeho startu olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek.

On sám poprvé nahlédl do NHL 6. listopadu 1990 právě ve zmiňovaných pětadvaceti letech. Jeho Chicago tehdy remizovalo v Hartfordu 1:1 a Hašek si připsal 28 zákroků při úspěšnosti zákroků 96,5%. Mrázkova čísla z debutu se až příliš nápadně podobají: 27 zákroků a 96,3%...

Petr Mrázek debutuje v NHL v dresu Detroitu
Petr Mrázek debutuje v NHL v dresu Detroitu

Často se o členovi širšího seniorského kádru reprezentace mluví jako o jeho možném nástupci. Co na to dnes 48letý matador, který se pokoušel prokousat do NHL ještě před touto sezonou?

„Já se nad tím pousměju, toho kluka zase tak dobře neznám. Pořád jde však jen o první krůček. Na druhou stranu, ne náhodou výborně chytal na dvacítkách, ne náhodou válí na farmě, a jak vidno zvládá i NHL. Něco to o tom klukovi vypovídá. Je to příslib,“ věří Hašek.

S Red Wings vyhrál dva Stanley Cupy, strávil tam řadu let. Dovoluje si tedy odhadnout, jak by se Mrázkova situace mohla do budoucna vyvíjet.

„Jsem přesvědčený, že Detroit by pro něj mohl být velice zajímavým místem. Jimmy Howard je sice jedničkou, ale zase to není žádná velká legenda. Pokud bude Mrázek podávat kvalitní výkony, do budoucna má slušné naděje prosadit se nastálo do branky,“ dodává.

Rozhovor s Dominikem Haškem čtěte v sobotním vydání Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud