11. dubna 2013 • 15:45

Nadšený talent Jaškin po podpisu s Blues: Trenéři mi slíbili šanci v NHL

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyfotil se v triku Blues, v kabině mužstva NHL. Útočník Dmitrij Jaškin tam nebyl na exkurzi. Ne, ve dvaceti letech je plnohodnotným členem mužstva. Už v noci na čtvrtek si může odkroutit svou premiéru v nejslavnější lize světa.



Napůl utekl ze Slavie, aby byl blíže realizaci svého snu. Českou extraligu vyměnil supertalentovaný forvard za zámořskou juniorku. Vyplatilo se mu to. Byl na očích, naučil se jazyk. A hlavně z 51 zápasů za Moncton Wildcats vytěžil 99 bodů (46+53).

Bylo by jich více, kdyby na přelomu roku netáhl ofenzivu české reprezentace do dvaceti let na světovém šampionátu v Ufě. Všechny úspěchy se nyní sečetly a přišla odměna. Vyvázal se ze smlouvy ve Slavii a podepsal tříletý nováčkovský kontrakt v St. Louis.

Dmitrij Jaškin se vyfotil v kabině Blues.Foto facebook.com

Takže rychlé balení nejdůležitějších věcí a přesun směr Nashville, kde Blues hráli zápas. „Všechno se seběhlo strašně rychle, ani jsem neměl čas o ničem přemýšlet,“ popisuje Jaškin své první pocity. „Jsem samozřejmě strašně šťastný,“ dodává.

V kabině mu hned dali místo se jmenovkou, po jeho levici seděl zkušený forvard Alexandr Steen. Ale největším kamarádem je pro rodáka z Omsku Vladimír Sobotka. Právě s ním se zná ještě ze Slavie, kde spolu absolvovali letní přípravy.

„S Vláďou jsem hned mluvil, jsem strašně rád, že tu je se mnou. Stejně tak i Roman Polák. Ale nemám problém promluvit i s ostatními kluky,“ hlásí. Během roku zvládl angličtinu, což se teď pochopitelně náramně hodí.

Teď už tedy zbývá poslední krok. Nastoupit do zápasu. „Zatím jen trénuji, devět dní jsem po vypadnutí z play off s Monctonem nestál na bruslích. Trenéři mi řekli, že šanci dostanu. Až budu připravený pomoci týmu,“ dodává.

První možnost je už v noci na pátek, kdy Blues hrají v Minnesotě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud