5. června 2013 • 18:44

Pittsburgh má jasno: Vokoun dostane v brance znovu přednost

Autor: hok, iSport.cz, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 2:10 | Ta otázka se neustále vrací. Měl by v brance hokejistů Pittsburghu stát Marc-André Fleury, nebo Tomáš Vokoun? Český gólman ve druhém zápase finále Východní konference NHL proti Bostonu střídal, ale v noci na zítřek by měl dostat v brance znovu přednost.



O tom, že dvojnásobný mistr světa dostane znovu přednost před svým kanadským konkurentem oznámil Pittsburgh už s několikahodinovým předstihem na svém twitterovém účtu.

První zápas série na bostonské ledě bude pro Pinguins stěžejní. Pokud chtějí mít naději na postup z finále Východní konference, potřebují už nutně uspět. "Nepotřebujeme od něj dokonalý výkon. Chceme solidní výkon, při kterém budeme mít šanci na úspěch," řekl trenér Pittsburghu Dan Bylsma.

Tomáš Vokoun během úvodního kola play off proti Islanders vystřídal do té doby jasnou jedničku Fleuryho a Pittsburgh s ním až do finále konference prohrál jediný zápas. Pohádka o tom, jak opomíjený náhradník ke slávě přišel, však zatím nemá šťastný konec.

V sérii proti Bostonu Vokoun neoplývá takovou jistotou jako dřív a také doplácí na hrubky děravé obrany Penguins. Hráči Bruins mu z tuctu střel dali tři góly a třetí trefa Krejčího ze 17. minuty vyhnala českého veterána z branky.

Fleury, který chytal první utkání po 27 dnech, však působil nejistě, ze 17 ran inkasoval další tři branky, tu poslední po dalekonosném nahození od modré čáry.  "Je to těžké. Nelze je vinit při všech těch ztrátách puku a šancích, ze kterých soupeř skóroval," prohlásil kouč Bylsma.

Teď je řada znovu na Vokounovi.

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 6. • 02:10
Boston Bruins
Boston Bruins
2:1
ONLINE
6. června
02:10
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 01:42. Krejčí, 95:19. Bergeron

Hosté: 28:51. Kunitz

Sestavy

Domácí: Rask (Chudobin) – Seidenberg, Chára, Boychuk, Ference, McQuiad, Krug – Horton, Krejčí, Lucic – Jágr, Bergeron, Marchand – Seguin, Kelly, Peverley – Thornton, Campbell, Paille Trenér: Claude Julien

Hosté: Vokoun (Fleury) – Martin, Orpik, Niskanen, Letang, Engelland, Murray – Dupuis, Crosby, Kunitz – Neal, Malkin, Iginla – Morrow, Sutter, Cooke – Adams, Vitale, Bennett Trenér: Dan Bylsma

Rozhodčí

Joannette, O'Rourke – Barton, Murphy

Stadion

TD Garden, Boston, MA (kapacita 17565 míst)

Návštěva

17565 (vyprodáno) diváků

Fleury pokořen. Ani střídající náhrada za Vokouna nezabránila gólové smršti Bostonu
Fleury pokořen. Ani střídající náhrada za Vokouna nezabránila gólové smršti Bostonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud