4. června 2013 • 11:48

Seržant Jágr: Parťáci ho zvolili mužem zápasu, vysloužil si maskáče!

Autor: mim, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nestřílel, ale nabíjel. Jaromír Jágr dal zapomenout na dlouhé týdny bez bodu a ve druhém zápase finálové série Východní konference NHL si připsal hned dva! Právě dvěma asistencemi pomohl svému Bostonu k demolici Pittsburghu 6:1 a vysloužil si tradiční bostonské maskáčovou poctu.



Jágrovy první body od 13. května i parádní výkon, díky kterému se Boston raduje z vedení 2:0 na zápasy, mu vynesly originální ocenění. Od spoluhráčů dostal český veterán tradiční talisman, armádní bundu pro nejlepšího "medvěda"!

Tenhle rituál zavedl v Bostonu českým fanouškům dobře známý obránce Andrew Ference. Ten v roce 2011 na podporu amerických vojsk v Afghánistánu začal nosit triko speciální jednotky US Army Rangers, od vojáků se pak na oplátku dočkal záplavy fotek v klubových barvách Bruins a po návštěvě výcvikového střediska od nich dostal na památku vojenskou bundu.

VIDEO: Jágrův parádní Bergeronovi na 5:1

Od té doby si ji po každém vítězství Bostonu oblékne ten, koho jeho spoluhráči zvolí za hvězdu zápasu. Po vítězné demolici Pittsburghu 6:1 se této pocty dočkal právě autor dvou asistencí Jaromír Jágr. Bunda navíc zůstala v českých rukou, od minulého zápasu totiž visela ve skříňce Davida Krejčího!

Jágr přitom dlouho ne a ne se v play off zapsat do statistik, do parádního představení v Pittsburghu měl ve třinácti zápasech jen čtyři asistence. Snad i proto po prolomení bodového půstu mírnil nadšení z bostonského úspěchu. "Rádi bychom tu vykřikovali, jakou teď máme radost, ale všem je jasné, že potřebujeme ještě dvakrát vyhrát," řekl novinářům maskáčově oděný Jágr.

I přes opatrný komentář však podle něj skvělý vstup do finále Východní konference ukázal kvalitu Bruins. "Nikdy jsem nehrál v týmu, kde by všechny čtyři lajny hrály tak dobře. V play off je to obrovská výhoda," zhodnotil svůj tým Jágr.

Série se teď navíc přesune do Bostonu, kde medvědí sílu ještě znásobí domácí publikum. Dvě bitvy sice ještě vyhranou válku neznamenají, ale triumf je blízko. K dokonalé radosti tak bostonským fanouškům i samotnému Jágrovi chybí jediné: aby coby správný voják k pozici nahrávkového nabíječe přibral i roli ostrostřelce!

VIDEO: Pozápasové rozhovory s bostonskými borci

Seržant Jágr hlásí nástup! Český útočník proti Pittsburghu vykouzlil dvě asistence a od spoluhráčů si vysloužil tradiční ocenění v podobě bundy US Army Rangers
Seržant Jágr hlásí nástup! Český útočník proti Pittsburghu vykouzlil dvě asistence a od spoluhráčů si vysloužil tradiční ocenění v podobě bundy US Army Rangers

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud