4. června 2013 • 05:40

Číslo 68 je zpět! Jágr bodoval a zářil. Byl úžasný, řekl Bergeron

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Než odstartoval druhý zápas finále Východní konference, stihl jeden z bostonských novinářů rozšířít informaci, že prý Jaromír Jágr bude sledovat následující hokejovou řež jen z hlediště. Odpověď? Dvě nahrávky, první body po šesti utkáních a samá chvála!



"Ta přihrávka, kterou předvedl Jags na Bergerona, byla neskutečná," řekl po zápase na tiskové konferenci trenér Claude Julien. Jágrovi navíc v historických tabulkách chybí jediný bod, aby na pátém místě vyrovnal bývalého spoluhráče Paula Coffeyho, který má 196 bodů.

A co vlastně Jágr dělal v dnešním zápase jinak? Vůbec nic. Hra českého útočníka byla tradičně plná nebezpečných nahrávek, šikovných kliček a šancí, které tvořil pro své spoluhráče.

Na stranu kladenského rodáka se ale konečně přiklonila trocha štěstí. Jágrovi stejně jako celému týmu pomohla rychlá branka hned po 28 vteřinách hry.

VIDEO: Jágr jistil Marchandův brejk

Chybu Sidneyho Crosbyho na vlastní modré čáře využil ke gólu z brejku Brad Marchand. Kdyby se Kanaďan za záda Tomáše Vokouna netrefil, sekundoval mu právě český útočník, který byl připraven dorážet.

Bodový půst ale Jágr prolomil až devět vteřin před koncem třetiny, kdy srazil obránce Brookse Orpika, nahrál Bergeronovi, ten posunul na Marchanda a Kanaďan se trefil podruhé v zápase.

VIDEO: Český útočník tělem odstavil Orpika

Svou tradiční parádu pak útočník Bostonu předvedl 27 vteřin po začátku třetí třetiny. Jeho střelu nejdříve zblokoval obránce Paul Martin, Jágr ale okamžitě znovu sebral puk a bleskovou bekhendovou nahrávkou našel volného Patrice Bergerona. Ten zakončil za záda bezmocného brankáře Fleuryho a s úsměvem jel parťáka obejmout.

VIDEO: Jágr našel volného Bergerona

"Dneska mu to vážně šlo. Nejdříve skvěle vybojoval puk před čtvrtým gólem a pak mě skvěle našel u páté trefy. Byl naprosto úžasný," chválil Jágra kolega z útoku Patrice Bergeron.

Radost z dobrého výkonu Bruins měl i sám český útočník. Toho těší především vyrovnanost týmových útoků. "Asi nikdy v životě jsem nebyl v týmu, kde by všechny čtyři útoky dokázaly hrát takhle dobře. V play off je to obrovská výhoda," řekl Jágr pro klubové stránky.

V pohledu na vlastní zápasové statistiky pak mohou Jágra těšit hlavně tři kladné body v tabulce účasti na ledě a jeho i celý Boston určitě hřeje dvouzápasový náskok před odjezdem na domácí led.

Jaromír Jágr versus Sidney Crosby. Český veterán pomohl svému Bostonu k výhře nad Pittsburghem 6:1
Jaromír Jágr versus Sidney Crosby. Český veterán pomohl svému Bostonu k výhře nad Pittsburghem 6:1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud