17. června 2013 • 12:58

Zrak za Stanley Cup? Fanynka Chicaga po zásahu pukem skoro přišla o oko

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále Stanley Cupu, po třech letech opět s účastí Chicaga, navíc umocněné vítězstvím domácích. Přes 22 tisíc fanoušků ve vyprodaném United Center slavilo první finálovou výhru, jedna fanynka Chicaga ale vítězné trefě Andrewa Shawa ze třetího prodloužení nepřihlížela. Po zásahu pukem skončila v nemocnici a hrozilo, že přijde o oko.



Because it is the cup, hlásá motto letošních bojů o Stanley Cup. Emotivní slogan, který na nhl.com dokreslují speciální spoty, ukrývá euforii z vítězství, smutek po prohře, ustáté ostré hity, překonanou bolest. Zkrátka vše, čím si při cestě za pohárem musí hokejisté projít.

A možná nejen oni, napadlo Patricii Higginsovou, kterou v prvním finálovém utkání zasáhl puk do obličeje.

Sražený kotouč přeletěl plexisklo a zasáhl Higginsovou, která zrovna nesledovala hru, do čela. Přivolaní záchranáři odvezli fanynku Chicaga do nemocnice, kde se doktoři snažili předejít nejhoršímu.

"Děkujeme bohu, oko bylo zachráněno," uvedla pro Chicago Sun-Times matka Higginsové. "Měla velké štěstí, puk k ní mířil rychle jako šíp. Být to o kousek vlevo, zasáhl by jí přímo do oka."

Takhle kotouč způsobil "jen" dva palce hlubokou tržnou ránu a zlomil Higginsové nadočnicový oblouk a nos. "Naštěstí k vážnějšímu vnitřnímu poranění nedošlo, vše spravily jen stehy od plastického chirurga," uvedla Caitlin Higginsová, které se velmi ulevilo.

Její dcera třetí pokračování finále Stanley Cupu, které je na programu v noci z pondělí na úterý v Bostonu, uvidí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud