1. srpna 2013 • 12:00

Klipy NHL: Led šampionů na prodej, prchající Bryzgalov i vládci nájezdů

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co v poslední době hýbe hokejovou NHL? Mistrovský led, úprk Bryzgalova či výročí samostatných nájezdů v základní části...



Chicago bude prodávat „vítězný“ led

Kus vítězné jízdy Stanley Cupem můžete vlastnit i vy doma v mrazáku. Stačí se zapojit do dobročinné akce, kterou vyhlásili Chicago Blackhawks. Letošní vítězové Stanley Cupu se rozhodli dát do prodeje limitovanou kolekci suvenýrů, upomínající červnový zisk slavného poháru.

A mezi nejprodávanější artikl by měla patřit ledová tříšť z arény United Center, kde se finálová série s Bostonem odehrávala. Výtěžek z prodeje poputuje na charitativní účely.

Švédský Färjestad přivítá gólmana Bryzgalova

V NHL proslul neuvěřitelnými výroky o problematice opic ve vesmíru, už méně potěšil v minulé sezoně fanoušky Philadelphie, kteří od gólmana se smlouvou na 51 milionů dolarů očekávali víc. A tak ani nepřekvapilo, když nedávno Flyers ruského brankáře vykoupili z kontraktu.

Ilja Bryzgalov proslul svými filozofickými rozhovory s novináři... Ilja Bryzgalov proslul svými filozofickými rozhovory s novináři...Foto Barbora Reichová (Sport)

Bryzgalov je nyní bez angažmá, doma v Rusku vzkázal, že se s novináři nehodlá o ničem bavit a teď vyšlo najevo, že míří za přípravou do Švédska.

Třiatřicetiletý rodák z Togliatti se v příštím týdnu přidá k týmu Färjestadu, s nímž absolvuje tréninky, navíc se svěří do péče trenéra gólmanů a videokouče mužstva Erika Grankvista.

Deník Aftonbladet zmiňuje, že o užší spolupráci, než je letní vzájemná výpomoc nepůjde. Podepsat kontrakt s Bryzgalovem je pro Färjestad příliš velké sousto. „Rozhodně se nechystáme Ilju angažovat, máme dva dobré gólmany,“ ujišťoval Hakan Loob, sportovní ředitel karlstadského klubu.

Nájezdy v NHL nejlíp zvládají Rus a Dán

Útočník Detroitu Pavel Dacjuk má na kontě nejvíce gólů v nájezdech v NHL, které určují výsledek při nerozhodném stavu. Během osmi let, kdy nové pravidlo v zámořské lize funguje, se opěvovaný ruský šikula stal autorem 33 proměněných příležitostí.

Nejvyšší procento úspěšnosti pro změnu náleží dánskému specialistovi Fransi Nielsenovi z Islanders, jenž v kategorii exekutorů, kteří absolvovali alespoň dvacet nájezdů, vítězí s číslem 55,6% (proměnil 23 ze 45 penalt).

Nejvíce gólů v nájezdech v NHL
1.Pavel Dacjuk (Detroit)          33 (45,8%)
2. Zach Parise (Minnesota)      32 (46,4%)
3. Jonathan Toews (Chicago)   27 (49,1%)

Gomez jde na Floridu za 900 tisíc

Scott Gomez předvedl ve své kariéře pořádný sešup... Scott Gomez předvedl ve své kariéře pořádný sešup...Foto Profimedia
Kdysi vydělával desetkrát tolik, co nyní, ale to také dával desetkrát více gólů. Útočník Scott Gomez, jehož renomé v NHL za poslední roky nebezpečně kleslo z výšin až skoro ke dnu, uzavřel roční kontrakt s Floridou na 900 tisíc dolarů.

V poslední sezoně rodák z Aljašky hrával za San Jose Sharks, ve 39 utkáních trefil jen 2 góly, zapsal si 15 bodů, během play off v devíti utkáních dvakrát asistoval. V minulých třech ročních NHL Gomez nastřádal pouhých 39 bodů (10+29).

Americký centr během kariéry v týmech New Jersey, Rangers a Montrealu osmkrát v řadě překonal hranici 55 bodů, od roku 2010 ale jeho výkonnost nebezpečně uvadá a nyní 33letý centr se v pomyslném žebříčku zařadil mezi nejhorší investice v lize.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud