21. května 2014 • 11:23

Michálek a Hemský? Chceme je, ale musí přijmout podmínky, zní z Ottawy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba dohráli sezonu ve velkém stylu a oba čeká v létě vyjednávání o novém kontraktu. Čeští útočníci Milan Michálek a Aleš Hemský, kteří v zámoří působí v dresu Ottawa Senators, mají velkou šanci oblékat stejné barvy jako dosud. "Ale budou muset akceptovat podmínky, jaké od klubu dostanou," řekl v rozhovoru pro kanadskou rozhlasovou stanici asistent generálního manažera Pierre Dorion.



Těžší vyjednávací pozici bude mít pravděpodobně hromotluk Michálek. Ten v kanadském hlavním městě odehrál už svou pátou sezonu, ale tahle se zrovna nevyvíjela úplně podle představ. Ve statistice +/- patřil k nejhorším hráčům soutěže a bodově to také nebylo úplně ono. Hodně ale pookřál s příchodem Hemského .

Ten začal oblékat dres Ottawy až během přestupové uzávěrky na začátku března a po přestupu z Edmontonu okamžitě začal ukazovat, co v něm vězí. V novém dresu pobral ve 20 duelech hned 17 bodů, nikdo jiný, kdo změnil během uzávěrky dres, nedokázal nasbírat takové množství.

Jenže Senators se neprobojovali do play off a hovoří se o změnách. Změnit barvy by mohl i kapitán Jason Spezza, který s oběma českými křídly válel na konci ročníku. Hemský už po konci sezony dal najevo zájem v klubu zůstat, tam ale hlásí, že oba Češi budou muset pravděpodobně přistoupit na nižší příjem.

"Oba hráči už se možnostech nového kontraktu bavili s GM Bryanem Murraym. Celé to ale především musí dávat smysl pro náš klub, jak délka smluv, tak jejich hodnota," řekl pro TSN1200 Dorion.

 

Zájem o služby obou českých reprezentantů nicméně rozhodně trvá, vedení klubu na jejich adresu pělo pouze samou chválu. "Když to půjde, rádi bychom si nechali oba. Ale budou muset přijmout svou roli a také naši finanční nabídku," vykládal Dorion.

Oba hráče v nejlepších letech tedy možná v létě čeká těžké rozhodování.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud