21. března 2014 • 11:45

Z tvrďáka kuželem! Hemský vyškolil Gudase zadovkou a zavěsil

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepovedená sezona, ve které Ottawa po dvou letech nezasáhne do bojů o Stanley Cup, má jeden klad. 5. březen, den, kdy kanadský klub posílil Aleš Hemský. Český šikula po přesunu z Edmonton u v sedmi zápasech osmkrát bodoval a v noci uhranul NHL skvělou akcí.



MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 3. • 00:30
Ottawa Senators
Ottawa Senators
4:5
ONLINE
21. března
00:30
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
Góly

Domácí: 10:44. MacArthur, 13:07. Karlsson, 37:32. Hemský, 57:08. Michálek

Hosté: 00:23. Purcell, 12:38. Purcell, 25:43. Filppula, 43:48. Brewer, 51:58. Callahan

Sestavy

Domácí: Lehner – Methot, Karlsson, Phillips, Ceci, Cowen, Gryba – Michálek, Spezza, Hemský – MacArthur, Turris, Ryan – Hoffman, Zibanejad, Condra – Greening, Smith, Neil

Hosté: Bishop – Hedman, Salo, Carle, Gudas, Brewer, Kostka – Killorn, Stamkos, Johnson – Palát, Filppula, Callahan – Brown, Pánik, Purcell – Malone, Thompson, Crombeen

Rozhodčí

Kimmerly, McCauley – Nowak, Sericolo

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

17 136 diváků

Stalo se tak ve druhé třetině zápasu s Tampou Bay. Po přihrávce Milana Michálka se Hemský nezalekl přesily tří hráčů, zadovkou obelstil parťáka z reprezentace Radka Gudase a skóroval. Díky Hemského druhé trefě za Ottawu v sezoně srovnali Senators ve 38. minutě na 3:3.

Brankář Tampy Ben Bishop po krasojízdě českého útočníka jen bezmocně kroutil hlavou. Nevěřil, že se dostane až před něj. "Sehrál to krásně, ale věřil jsem, že to naši obránci vyřeší lépe," přiznal pro NHL.com vytáhlý americký gólman.

Podívejte se na Hemského úchvatný gól

"Myslel jsem, že ho Matty (obránce Matthew Carle) odstřihne nebo zboří, proto jsem si hlídal jen jeho bekhend. Hemský se ale natlačil před něj a pak si povodil i mě, je to má chyba," dodal autor 27 úspěšných zákroků.

Hemského byl během zápasu plný led, za svůj gól si vysloužil status druhé hvězdy utkání, při rozhovoru v kabině Senators ale moc výřečný nebyl. "Že můj gól vyhlásili akcí zápasu? Na tom nesejde, pokud jsme prohráli," odměřeně hlásil přítomným novinářům.

Pravé křídlo v sedmi zápasech po přestupu do Ottawy zaznamenalo osm bodů za dva góly a šest přihrávek. Skvělá bilance, která ale na play off stačit nebude. Po třetí prohře v řadě, naposledy doma s Tampou 4:5, se Senators propadli na třinácté místo ve Východní konferenci, devět bodů od osmých Rangers.

"Ta frustrace je velká, nesmí se tím ale nechat zlomit. Ještě pár zápasů zbývá, musíme bojovat, vrátit se k věcem, které fungovaly v předchozích zápasech. Naše práce ještě nekončí," burcoval kouč Senators Paul MacLean.

To v táboře soupeře vládnou odlišné starosti. Tampa jede, pětkrát v řadě zvítězila a navíc se jí uzdravil kapitán Steven Stamkos. "Jistě že bych radši vyhrál 1:0, ale i výhra 5:4 je pro nás ve výsledku stejná. Máme za ní dva body, a to je pro nás nejdůležitější. Ty důležité zápasy ještě přijdou," uzavřel Bishop.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud