8. června 2014 • 10:00

New York se zlobí! U gólu jsem se nemohl ani hnout, soptil Lundqvist

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Hokejisté Los Angeles Kings ani v jednom ze dvou finálových utkání proti New York Rangers ani na pár vteřin nevedli. Přesto vedou v sérii 2:0 na zápasy. V sobotním duelu odvrátili nepříznivé skóre 0:2 a 1:3 a vyhráli 5:4 ve druhém prodloužení. K vítězství ale pomohl i kontroverzní gól na 3:4, který ve 42. minutě vstřelil domácí Dwight King.



Pamatujete ještě na nedávno skončené hokejové mistrovství světa v Bělorusku? Postavení hráče v brankovišti tam bylo hojně kritizované téma a rozhodčí s jeho posuzováním měli oboustranně velké potíže. To v NHL jsou muži v pruhovaném o hodně benevolentnější. Podle brankáře Henrika Lundqvista z New Yorku se jim ale výrok u třetí branky domácích hrubě nepovedl.

"Jsem hodně naštvaný, že rozhodčí nezapískali. Myslím si, že by se v tom pravidle mělo udělat jasno, aby se posuzovalo jednotně. Já jsem se nemohl ani pohnout a oni z toho dali důležitý gól. Je frustrující, že se tím dostali do hry. Poté se hrál úplně jiný zápas," uvedl švédský gólman.

VIDEO: Gól Kinga vzbudil rozporuplné reakce

Olympijský vítěz z roku 2006 se ohání především tím, že jeho herní styl se zrovna neopírá o vyjíždění z brankového prostoru. "Jsem spíše zalezlý v bráně. Nechci pro soupeře vyloučení, ale hra by se měla určitě přerušit," vysvětloval rozzlobený gólman pro NHL.com.

Jinak byly ale objektivy zaměřeny na hokejisty Kings. Když totiž započítáte i sedmý duel finále Západní konference proti Chicagu, zjistíte, že Los Angeles si přivlastnili nový rekord NHL. Žádný tým v historii nedokázal vyhrát třikrát v řadě v zápasech, ve kterých vždy prohrával 0:2.

"Každý zápas se zkrátka nemůžete dostat jen tak do vedení. Musíme umět vyhrávat duely, ve kterých se nám výsledkově nedaří," bere úspěchy svých svěřenců s klidem trenér Darryl Sutter.

Vítězný gól vstřelil v 91. minutě tečí kapitán Dustin Brown a ten se pak také rozpovídal o tom, jak zvládá jeho mužstvo obracet zápasy a dotáhnout je do vítězného konce.

"Každý mluví o těch našich obratech, ale klíčem je to, jak dokážeme měnit vývoj zápasu," myslí si devětadvacetiletý Američan, který byl v utkání zvolen první hvězdou. "Nepřemýšlíme nad tím, jak dáme vítězný gól, myslíme prostě vždycky jen na ten další," řekl Brown.

Kings tak mohou do New Yorku odjet maximálně spokojení, i přes nepříznivý vývoj si vezou v kapse dvě vítězství. První duel v Madison Square Garden, ve kterém se pokusí Rangers vrátit do hry, je na plánu v noci z pondělí na úterý.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 6. • 01:30
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
5:4
ONLINE
8. června
01:30
New York Rangers
New York Rangers
Góly

Domácí: 21:46. Stoll, 34:39. Mitchell, 41:58. King, 47:36. Gáborík, 90:26. Brown

Hosté: 10:48. McDonagh, 18:46. Zuccarello, 31:24. St. Louis, 34:50. Brassard

Sestavy

Domácí: Quick (Jones) – Doughty, Muzzin, Vojnov, Mitchell, Greene "A", Martinez – Brown "C", Kopitar "A", Gáborík – Toffoli, Carter, Pearson – Williams, Stoll, King – Lewis, Richards, Clifford. Trenér: D. Sutter

Hosté: Lundqvist (Talbot) – Girardi "A", McDonagh, Stralman, Staal "A", J. Moore, Klein – Nash, Stepan, Kreider – St. Louis, Richards "A", Hagelin – Zuccarello, Brassard, Pouliot – Dorsett, D. Moore, Boyle. Trenér: A. Vigneault

Rozhodčí

Wes McCauley, Dan O'Halloran – Derek Amell, Brad Kovachik

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud