25. září 2014 • 04:40

Gudas, Pavelec, Havlát a další. Devět Čechů, kteří musí v NHL zabrat

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
  • Devět Čechů, kteří budou muset zabojovat o svoji pozici v týmu.Devět Čechů, kteří budou muset zabojovat o svoji pozici v týmu.FOTO: Koláž iSport.cz

    Je na čase, aby čeští hokejisté opět ukázali, že nejsou v NHL jen do počtu. Ve svých klubech však nebudou mít nic zadarmo. Mnoho týmů totiž zvýšilo Čechům konkurenci na jejich postech, a tak je čeká tvrdý boj o místo v sestavě. Server iSport.cz a deník Sport vybral devět Čechů, kteří nemají v kádrech zámořských celků nic jistého.

  • Radko Gudas, 24 let, obránce, Tampa Bay

    Radko GudasFoto profimedia.cz

    Obranu Lightning posílili úderný Jason Garrison a Anton Stralman. V zadních řadách tedy bude větší tlačenice. Ti drsnému českému bekovi uberou čas na ledě a odsunout ho do třetí dvojice, ale po pár zápasech může být všechno jinak. Účastník olympiády Gudas si místo v týmu udrží, hůř na tom bude urostlý krajan Andrej Šustr, který musí v záloze čekat na další příležitost.

  • Ondřej Pavelec, 27 let, gólman, Winnipeg

    Ondřej PavelecFoto ČTK

    Stojí na křižovatce: buď se vydá rovně a nahoru, anebo zatočí do úbočí. Pavelcovy ambice v NHL směřovaly o dost výše, než zatím vystoupal. Trpělivost s jeho nevyrovnanými výkony není nekonečná. Defenzivně mizerní Jets potřebují stabilní jedničku, tu v Pavelcovi jednou mají, podruhé ne. Přípravě však dal hodně, do zámoří přiletěl v kondici, shodil pár kil a chce všem ukázat, že má na to vychytat play off.

  • Martin Havlát, 33 let, útočník, New Jersey

    Martin HavlátFoto Twitter.com / @NHLDevils

    Kdy jindy, když ne teď? Kde jinde než v Devils by měl Martin Havlát oprášit svůj nepopiratelný um? V San Jose kromě klasické pauzy kvůli marodění uvadal mimo elitní formace, v New Jersey dostane šanci vedle nejoblíbenějšího parťáka Eliáše. V tom však tkví i jistá nástraha. Nepůjde-li to, v klubu nebudou mít problém Havláta sesadit, s jeho podprůměrnou gáží Devils absolutně nic neriskují.

  • Jakub Kindl, 27 let, obránce, Detroit

    Jakub KindlFoto Profimedia

    Dostal hezkou smlouvu, finančně se zabezpečil. A pak spadl na zem. Znovu musí u Red Wings bojovat o místo, jenže tentokrát se nerve s mazáky, jakými byli Nicklas Lidström či Brian Rafalski. Teď po něm jdou talentovaní mladíci, chtějí ho usadit na tribunu. „Neříkám, že poslední rok pro mě byl vyloženě špatný. Ale možná jsem se trošku uspokojil, teď chci být lepší,“ vykládal bojovně.

  • Michal Neuvirth, 26 let, brankář, Buffalo

    Michal NeuvirthFoto Profimedia.cz

    Masku si ozdobil portrétem Dominika Haška a rád by si v bývalém klubu české legendy taky pořádně zachytal. Tak jako jeho vzor. Aby se stal jedničkou, musí přechytat konkurenta Jhonase Enrota a především zůstat zdravý. Právě těmto cílům podřídil celou přípravu, speciální cvičení by měla zabránit opakovaným problémům s třísly.

  • Tomáš Fleischmann, 30 let, útočník, Florida

    Tomáš FleischmannFoto Barbora Reichová (Sport)

    Zapomenutá. Taková je pro něj minulá sezona. „Vymazal jsem ten ročník z hlavy. Už ho nikdy nebudu moct změnit, takže není potřeba o něm přemýšlet,“ říkal na startu tréninkového kempu. Už si tak nepamatuje sérii, kdy jeho zásahy dělilo 22 zápasů. A připomínat si ji nechce. Potřebuje nastřílet přes dvacet gólů, pak bude jeho mise úspěšná.

  • Michal Rozsíval, 36 let, obránce, Chicago

    Michal RozsívalFoto Pavel Mazáč

    Rozběhne se mu poslední rok smlouvy a za své peníze musí přijmout jasnou roli. Bude připraven v roli šestého obránce nahradit některého z vytěžovanějších kolegů. Šampion Stanley Cupu z roku 2013 je se svým údělem srozuměn a spokojen. Skromnější pozici mu bohatě vynahradí šance na zisk dalšího Poháru.

  • Martin Erat, 33 let, útočník, Arizona

    Martin EratFoto Barbora Reichová (Sport)

    Na startu NHL nejspíš druhá formace. Zatím. Jen na něm bude záležet, zda se v ní udrží, anebo pošupačí níž. Eratovi se v posledních dvou ročnících zle nedařilo v koncovce, 8 gólů ve 119 utkáních je na štědře odměňovaného hráče pramálo. Potřebuje zažehnout jiskru z úspěšné éry v Nashvillu, jinak mu hrozí návrat do neproduktivního období, daleko by nemusel být ani vykoupení z kontraktu.

  • Dmitrij Jaškin, 21 let, útočník, St. Louis

    Dmitrij JaškinFoto Profimedia

    Po 18 sehraných zápasech z minulé sezony se s ním počítalo do základu, jeho pozice však už není tak jistá. Blues podepsali 30letého Švéda Joakima Lindströma, který to už v NHL kdysi zkoušel. Tři formace mají plné, pro Jaškina se bude obtížněji hledat skupina. Bude to mít ještě těžší, možná by mu prospěla změna stáje. V jiných týmech by se uplatnil okamžitě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud