26. února 2015 • 11:24

Rvačka přímo na střídačce! Pěstmi se oháněl také Malkin

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm dní uplynulo, horké hlavy ale nevychladly. Minulý týden bylo utkání Washingtonu s Pittsburghem hodně divoké, zranění hráči, létající pivo, nahánění Alexandra Ovečkina. Včerejší duel těchto dvou týmů se moc nelišil, tentokrát byl v hlavní roli obr Tom Wilson z Capitals, na kterého si na nepřátelské střídačce vyšlápl i Jevgenij Malkin. Souboje těchto dvou týmů patří mezi nejzábavnější bitvy současnosti.



Možná si ještě na Wilsona pamatujete. Tenhle urostlý chasník vstoupil do povědomí českých fanoušků na začátku ledna, když ve rvačce značně pocuchal vizáž podstatně menšímu Radko Gudasovi z Tampy. Dvacetiletý Kanaďan je typem hráče, kteří už se v současnsoti do hry tolik nedostávají. Ke 193 centimetrům přidává téměř sto kilo a rád ničí co mu v cestě stojí. Ale zároveň se často objevuje v útoku s Alexandrem Ovečkinem a dělá mu prostor před bránou.

Ve středu měl ale viditelně za úkol trochu rozproudit tučňáčí krev. Už během rozbruslení si totiž šestnáctý hráč draftu roku 2012 na středovém kruhu dojel k Malkinovi a strčil do něj ramenem. Rus se spíš usmíval. "Malkin nikdy necouvne, raději se s vámi pustí do boje," řekl televizní analytik NBC a bývalý hokejista Keith Jones.

VIDEO: Wilson si do Malkina šťouchl už při rozbruslení

A dlouho to netrvalo a veškerá frustrace se přenesla na led. Minulý týden Chris Kunitz provokoval Ovečkina svými krosčeky, tentokrát mu podstatně vyšší Wilson brzy naznačil, že by se nic podobného nemělo opakovat. Jenže do situace se u střídačky hostí rychle zapojili i ostatní.

Ve vteřině tak Wilson ležel na hostující lavičce, na něm několik protihráčů a rozhodčí a okolo létající pěsti, které přidal i přihlížející Malkin. Zkrátka mela jak se patří. Až jednoho překvapilo, že rozhodčí rozdali pouze čtyři dvouminutové tresty.

VIDEO: Mela přímo na střídačce

Nicméně vytáhlý Wilson se ani dál nechystal krotit. Ve druhé třetině dvakrát během jednoho střídání u mantinelu zmuchlal obránce Christiana Ehrhoffa, který se do tohoto utkání vrátil po otřesu mozku a znovu vzduchem létaly paže rozhodčích.

Jinak se hrál ale taky parádní hokej. Pittsburgh letos poprvé dokázal porazit svého divizního rivala a v tuto chvíli na něj má tříbodový náskok. "V prvních deseti minutách nás úplně přehráli a ve druhé třetině jsme zase pořád seděli na trestné lavici," zoufal si po prohře 3:4 brankář domácího týmu Braden Holtby.

Každopádně play off je za dveřmi a při troše štěstí by se tyto dva týmy mohly utkat hned v prvním kole. To by byla podívaná!

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 2. • 02:00
Washington Capitals
Washington Capitals
3:4
ONLINE
26. února
02:00
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 19:51. Carlson, 44:09. Brouwer, 56:26. Ovečkin

Hosté: 07:04. Hornqvist, 18:33. Sutter, 23:16. Crosby, 47:12. Kunitz

Sestavy

Domácí: Holtby(Peters) – Carlson, Orpik, Niskanen, Alzner, Green, Schilling – Burakovsky, Bäckström, Ovečkin – Brouwer, Kuznětsov, Johansson – Ward, Fehr, Laich – Wilson, Latta, Chimera

Hosté: Fleury(Greiss) – Letang, Martin, Bortuzzo, Pouliot, Despres, Scuderi – Hornqvist, Crosby, Perron – Comeau, Malkin, Kunitz – Bennett, Sutter, Spaling – Downie, Lapierre, Adams

Rozhodčí

Stadion

Verizon Center, Washington

VIDEO: Wilson dvakrát sestřelil Ehrhoffa

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Pittsburgh

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud