4. března 2016 • 13:42

Zranil McDavida a trpěl. Obránci Flyers vyhrožovali smrtí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Normálně by bitva Philadelphie s Edmontonem (0:4) nepoutala větší pozornost, ale tentokrát měla speciální podtext. Tyto dva týmy se ve čtvrtek utkaly poprvé od listopadu, kdy po nebezpečné srážce na tři měsíce vypadl ze sestavy Oilers supertalent Connor McDavid. Jedním z mužů, kteří se zasloužili o zapsání mladého Kanaďana na marodku, byl i obránce Brandon Manning. Tomu pak údajně bylo vyhrožováno smrtí.



Connor McDavid po tvrdém setkání s mantinelem vypadl na celých 37 zápasů ze sestavy. Na vině byli obránci Michael Del Zotto a Brandon Manning, kteří bleskově rychlého forvarda po jeho útočné akci oba dohráli. Střet nevydržela klíční kost a následovala dlouhá pauza.

Brandon Manning si v listopadu zažil krušné chvíleFoto Reuters / Eric Hartline-USA TODAY Sports

Ačkoliv je devatenáctiletý mladík nováčkem, u Edmontonu už teď je rozdílovým mužem, což jasně potvrzují i čísla. V tuto chvíli posbíral ve 29 zápasech hned 32 bodů a drží si tedy bilanci více než bodu na zápas. Oilers v důležité fázi sezony chyběl a i to je důvod, proč je kanadský tým znovu na dně ligy. A už teď se dá říci, že podesáté v řadě se nepodívá do play off.

Zranění McDavida tedy fanoušky hodně rozlítilo, některé až nesmyslně. Manning přiznal, že po listopadovém utkání mu kdosi začal vyhrožovat smrtí. "To zranění bylo nešťastné a já můžu s klidem říct, že Brandon Manning patří k nejčestnějším mužům, které jsem kdy potkal," hájí svého svěřence trenér Philadelphie Dave Hakstol.

Ten zároveň dodal, že odmítá jakákoliv tvrzení o tom, že jeho obránci se chystali mladou kanadskou hvězdičku zranit. Tak to totiž v listopadu po utkání prezentoval kontroverzní, ale v Kanadě velmi populární komentátor Don Cherry. "Říkám vám, že byli rozhodnutí ho tam takhle přišpendlit," hudroval tehdy Cherry a pravděpodobně zapomněl na to, že hokej je kontaktní sport.

VIDEO: McDavid po tomto zákroku 3 měsíce nehrál

Před včerejším utkáním na střet nemyslel ani sám McDavid. "Byla to náhoda, vůbec to neřeším," řekl pro philly.com.

A viditelně nelhal. Oilers se v zápase soustředili na jedinou věc, a tou bylo vítězství. K němu zavelel právě McDavid, po jehož bleskovém průniku otevřel skóre Nail Jakupov a Edmonton se odrazil k nečekané výhře 4:0.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Edmonton

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud