1. května 2016 • 17:45

Trojčata znovu spolu. Úžasný výkon! Palát je dravec, rozplýval se trenér

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejný led, nová Tampa. Blesky setřásli kožich z domácí porážky v prvním zápase a ve druhé konfrontaci udeřili na New York Islanders drtivou silou. "Strašně důležité vítězství," hodnotil výhru 4:1 a srovnání série druhého kola Stanley Cupu útočník Ondřej Palát, autor jedné asistence.



"První zápas nám nevyšel, věděli jsme, že druhý už ztratit nemůžeme. Chtěli jsme více forčekovat, což se nám podařilo, jejich obránci měli mnohem více problémů při rozehrávce. Celkově jsme dali do zápasu mnohem více energie a vyhráli," zhodnotil zápas Palát, který jednou skóroval v prvním utkání.

Trenér Jon Cooper jej před utkáním potěšil, českého snajpra dal opět do jednoho útoku s Nikitou Kučerovem a Tylerem Johnsonem. Tah vyšel, Trojčata, jak se útoku přezdívá, hrála skvěle, dohromady trojlístek pobral čtyři body.

VIDEO: Podívejte se na asistenci Ondřeje Paláta

"Pomohlo nám to, jednoznačně. S oběma jsem hrál dlouho, víme přesně, co v útočném pásmu děláme, myslím, že jsme odehráli dobrý duel, uvidíme, jak to bude dál, zda zůstaneme spolu," těšil se z obnovému spolupráce Palát.

Hned po zápase Trojčata chválil i trenér Jon Cooper. "Rozumějí si úžasně. Johnson získal tři body a Kučerov byl nebezpečný celý večer, i když vyšel naprázdno. A Palát je dravec," komentoval šéf střídačky Tampy symbiózu v produktivní řadě, která při loňské jízdě do finále Stanley Cupu zařídila nejvíce branek týmu.

Malým restartem prošel i brankář Lightning Ben Bishop, který v prvním zápase musel střídat. "Byl výborný. Minulý zápas jsme mu nepomohli, za góly nemohl. Odpočinul si a byl pro nás zase velká opora," chválil Palát autora 19 zákroků a kandidáta na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře soutěže.

Palát po zápase promluvil i o ambicích Tampy. Jak je jeho stylem, pokorně. "Každý chce vyhrát Stanley Cup, ale my se soustředímě na postupné cíle. Chceme hlavně teď přejít druhé kolo, pak se uvidí. Islanders hrají výborný hokej, takže to bude těžké, v našich silách ale postoupit určitě je."

Před třetím duelem, který je na programu v New Yorku v noci z úterý na středu, ale Tampu trápí zranění, šrámy si hojí Steven Stamkos a Anton Stralman. "Věříme, že budou moci hrát, ale jak na to jsou přesně, to netuším, to je věc lékařů," uzavřel Palát.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Tampy s Islanders

 


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud