Tomáš Vrábel
26. června 2016 • 19:49

Nejlepší Čech draftu NHL: Čekal jsem, že půjdu dřív. Ale je to parádní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splnil si sen. Obránce Libor Hájek byl na draftu NHL nejlepším českým hráčem, když si ho Tampa Bay vybrala ze 37. pozice. „Je to úžasný pocit,“ radoval se brněnský odchovanec v rozhovoru pro iSport.cz.



Byl jediným českým adeptem na první kolo, ale nevyšlo to. Libora Hájka si Tampa Bay vybrala až v tom druhém. „Už jsem byl nervózní, s taťkou jsme byli napnutí, protože jsem čekal, že budu zvolený dřív a bylo to nepříjemné. Ale když mé jméno vyslovili, byl to parádní pocit, hned to ze mě opadlo,“ popisuje.

Hájek tak poprvé oblékl dres týmu NHL. „Hlavou mi proletělo, co všechno jsem tomu musel obětovat a jaká dřina za tím stála. Být draftovaný, to je jeden z nejlepších pocitů mladého hokejisty. Každý o tom sní a mně se to povedlo. Chtěl bych poděkovat taťkovi za to, že mě dovedl až sem,“ radoval se Hájek.

Nadšený je i z klubu, který si ho vybral. Právě Lightning byli jedním z jeho tajných favoritů. Jejich zástupci si s Hájkem domluvili pohovor i těsně před draftem, přestože s ním mluvili v sezoně několikrát.

„Z Tampy jsem nadšený, vyšlo to parádně. Je to výborná organizace a ještě a to teplíčko… Těším se, že budu chodit v papučích na trénink,“ rozesmál se ofenzivně laděný bek. „Na Floridě jsem ještě nebyl, ale těším se. Teď žiju ve městě, kde je zima, tak se na tu změnu těším,“ dodává.

V obraně Tampy se už zabydlel jeden český hráč – Andrej Šustr. „A hned po draftu jsme si psali. Těším se, až se potkáme.“

Hájek je jedním z nejlepších mladých obránců, ofenziva mu navíc není cizí. „Asi bych se přirovnal k Romanu Josimu z Nashvillu. Hodně se mi líbí, jak hraje. Není tak útočný jako třeba Erik Karlsson, ale toho si právě na něm cením. Je šikovný, zároveň je i poctivý dozadu,“ popisuje Hájek.

Teď je na něm, aby o svých kvalitách přesvědčil i v Tampě. Hned v nadcházejícím nováčkovském kempu bude muset potvrdit očekávání. Doteď si však cestu ušlapal skvěle.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud