17. října 2016 • 07:12

Carolina podruhé ztratila vyhraný zápas, Buffalo rozstřílelo McDavida a spol.

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Caroliny podlehli v nedělním utkání NHL na ledě Vancouveru 3:4 v prodloužení, přestože v polovině druhé třetiny vedli 3:0. Hurricanes tak podruhé za sebou prohráli zápas, v němž měli tříbrankový náskok. Stejná věc se jim stala ve čtvrtek ve Winnipegu, kde ztratili vedení 4:1 a prohráli 4:5 v prodloužení.



"Tohle není dobrý start do sezony. Musíme na tom zapracovat. Pokud chceme myslet na postup do play off, takové věci se nám nesmí stávat," litoval brankář Eddie Läck, který pochytal 27 střel a dlouho držel naděje svého týmu na úspěch.

Domácí Canucks měli v úvodu převahu, nedokázali ji však vyjádřit góly. Naopak hosté, do jejichž sestavy se z českých hokejistů znovu vešel pouze útočník Andrej Nestrašil, zatímco Martin Frk s Jakubem Nakládalem zůstali na tribuně v roli náhradníků, dvakrát skórovali v závěru prvního dějství.

Ve 26. minutě zvýšil obránce Justin Faulk už na 3:0, jenže hráči Vancouveru, kteří o den dříve prohrávali většinu zápasu s Calgary a nakonec zvítězili 2:1 po nájezdech, se nevzdali. Ve 33. minutě odčaroval kouzlo brankáře Läcka bekhendovou střelou Bo Horvat, v úvodu třetí třetiny přidal kontaktní gól Markus Granlund a šest minut před koncem vyrovnal střelou švihem zadák Ben Hutton.

V prodloužení už po 32 sekundách dokonal obrat Brandon Sutter, jenž unikl do rychlého protiútoku a překonal Läcka střelou ke vzdálenější tyči. Sedmadvacetiletý útočník završil povedený víkend, v sobotu byl totiž rovněž autorem vítězného nájezdu proti Flames.

"Otočit takhle dva domácí zápasy je super věc. Zvlášť, když loni se nám to nedařilo," řekl Sutter, jehož tým v minulé sezoně vyhrál jen tři z 34 utkání, v nichž prohrával po dvou třetinách. "Před rokem jsme na začátku sezony tyhle těsné zápasy většinou v prodloužení nebo v nájezdech prohráli."

Prvního vítězství v sezoně se dočkalo Buffalo, které rozstřílelo Edmonton na jeho ledě 6:2. Dvěma góly a dvěma asistencemi se na triumfu Sabres podílel útočník Ryan O'Reilly, hrající jubilejní 500. zápas v NHL. Gól a nahrávku zaznamenal při premiéře v dresu Šavlí Kyle Okposo, dlouholetý hráč New York Islanders, který předchozí duel ještě nestihl kvůli zranění kolena.

VIDEO: Podívejte se na velký zápas, který odehrál Ryan O'Reilly

O první výhru v sezoně bojovaly celky New Yorku Islanders a Anaheimu, které prohrály dva úvodní duely. Šťastnější byli nakonec domácí, kteří sice ve třetí třetině ztratili dvoubrankový náskok, nakonec ale zvítězili 3:2 v prodloužení. Bod navíc pro ně zařídil v první minutě prodloužení Josh Bailey, který v útočném pásmu úchvatně prokličkoval mezi celou trojicí soupeřů a chladnokrevně překonal i brankáře Johna Gibsona.

Statistika NHL:

NY Islanders - Anaheim 3:2 v prodl. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 8. Nelson, 48. Tavares, 61. Bailey - 49. Fowler, 60. Getzlaf. Střely na branku: 30:26. Diváci: 15.795. Hvězdy zápasu: 1. Tavares, 2. Bailey (oba Islanders), 3. Getzlaf (Anaheim).

Vancouver - Carolina 4:3 v prodl. (0:2, 1:1, 2:0 - 1:0)
Branky: 33. Horvat, 42. Granlund, 55. Hutton, 61. Sutter - 18. Rask, 20. Teräväinen, 26. Faulk. Střely na branku: 31:22. Diváci: 17.832. Hvězdy zápasu: 1. Sutter, 2. Granlund, 3. Hutton (všichni Vancouver).

Edmonton - Buffalo 2:6 (2:2, 0:2, 0:2)
Branky: 18. Pouliot, 20. Lucic - 8. a 24. O'Reilly, 30. a 41. Gionta, 3. Okposo, 45. Moulson. Střely na branku: 33:24. Diváci: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. O'Reilly, 2. Gionta (oba Buffalo), 3. Draisaitl (Edmonton). 

Před brankářem Buffala Robinem Lehnerem bylo místy docela rušno
Před brankářem Buffala Robinem Lehnerem bylo místy docela rušno

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud