Miroslav Horák
28. března 2017 • 04:55

Skončí Jágr na Floridě? Nenabízí mu smlouvu, v kabině měl říct, že půjde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikde jinde po svém návratu z Ruska před šesti roky nepůsobil dvě celé sezony na jedné adrese. Až na Floridě. Jaromír Jágr zaknihoval východní pobřeží USA do portfolia svých nejoblíbenějších míst, ovšem ani tady to nevypadá na trvalejší zakotvení. Podle informací Sportu slavný útočník po této sezoně Panthers může opustit. Ne snad, že by chtěl, ale situace uvnitř organizace nehraje v jeho prospěch.



Florida se zatím nemá k tomu, aby s legendárním hokejistou projednávala osnovu dalšího kontraktu. Pokud se tak v nejbližších dnech nestane, českému veteránovi nezbývá než dumat nad jinými alternativami.

„Jaromír měl v kabině Floridy některým spoluhráčům oznámit, že tam po sezoně končí a půjde jinam,“ prohlásil dobře informovaný zdroj Sportu, znalý tamního prostředí.

Uchopíme-li tuto informaci jako definitivní verdikt, na místě je otázka: Co tedy dál? Pokud by měl Jágr trvat na prodloužení éry v NHL, práci si najde. Jde o to, aby budoucí úvazek dával české ikoně smysl.

BLOG: Měl by Jágr pokračovat v NHL? ANO! O zájem nemám strach čtěte ZDE »


Není tajemstvím, že v táboře Floridy se Jágrovi zalíbilo a docela nerad by příjemné prostředí k životu opouštěl. Jenže klub od konce minulé sezony změnil snad všechno, od GM a šéfa skautingu, přes odvolání trenéra Gallanta, s nímž si Jágr velmi rozuměl, výměnu kustodů až po nové logo. Ale výsledky nikde.

Florida tak nutně musí projít procesem přezkumu strategie. Barkov, Huberdeau, Trocheck. To je budoucnost Panthers, v těchto hráčích leží klíč k příštím úspěchům. Je otázkou, zda k nim bude dál pasovat Jágr.

BLOG: Měl by Jaromír Jágr pokračovat v NHL? NE! Kladno ho nutně potřebuje »


Podle informací Sportu by český hokejový klenot očekával, že v této době už bude tušit, na čem je. Ale ze strany Panthers nepřichází žádná reakce. Což vlastně za určitou reakci považovat může.

Pokud se daná situace radikálně nezmění, volbou, v Jágrově případě osahanou, by byl otevřený trh v červenci. A ještě předtím rozšiřovací draft, při němž si nový tým soutěže z Las Vegas vybere z každého celku NHL po jednom z hráčů, přičemž firmu změní čtrnáct útočníků.

Jaromír Jágr je po sezoně bez smlouvy
Jaromír Jágr je po sezoně bez smlouvy

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud