Jan Barák
30. března 2017 • 12:24

Zkrvavil soka, pak se dojímal. Ztratí NHL legendu? Je to na rodině, ví Iginla

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové kartičky všeho druhu, na nich Jarome Iginla s hořícím plamenem ve znaku. Pamatujete? Sbírali jste, vyměňovali s kumpány? Žijící symbol Calgary, kde působil v letech 1996 až 2013, se do kanadského města vrátil dnes v noci. Jako Král, Iginla momentálně působí v Los Angeles Kings, a jako král. 39letý forvard stihl bitku, asistenci a vítězný gól. A po utkání mluvil o konci kariéry.



"Upřímně řečeno, ještě nevím, zda budu v NHL pokračovat. Bylo toho strašně moc, uvidíme, jak skončí sezona. Promluvím si s rodinou a podle toho se rozhodnu, konec je ale opravdu blízko," rozprávěl s novináři majitel 1547 startů v NHL a autor 1296 bodů.

Iginlovi táhne na čtyřicítku, ale v rukou to stále má, stejně tak v pěstech, které neváhá použít. Na ledě letos výborně hrajícího Calgary, které na 90 procent urve play off, odstartoval obrat z 0:1 na konečných 4:1 bitkou, v níž soupeři Deryku Engellandovi způsobil krvavý šrám.

Sestavte si vlastní tým z hvězd NHL a denně hrajte o super ceny!

Hrajte Sazka Fantasy Hrajte Sazka FantasyFoto Sazka

Pak vstřelil vítězný gól a navrch přidal i asistenci, poklona. Tomuto počinu se říká v hokejové hantýrce hattrick Gordieho Howea.

VIDEO: Podívejte se, jak se pere Jarome Iginla


"Znáte mě, můj věk taky. Takže teď opravdu nevím, kolik zápasů v Calgary ještě odehraji, ale tenhle si budu určitě do smrti pamatovat. Byl naprosto výjimečný," dojímal se rodák z Edmontonu, který je s 624 góly po Jaromíru Jágrovi historicky druhým nejlepším střelcem NHL mezi aktivními hráči.

Obrovský sympaťák, který je po svém otci nigerijského původu a jeho příjmení značí v jorubštině „velký strom“, s Kanadou vyhrál dvakrát olympiádu, jedno mistrovství světa a jeden Světový pohár. Ke stoprocentní spokojenosti mu chybí jen Stanley Cup, svatý grál všech hokejistů.

Letos to ale také zřejmě neklapne, na poslední postupové místo ztrácejí Kings deset bodů. Matematická šance je, reálná nikoliv. "Dokud bude alespoň maličká šance, půjdeme po ní. Každý zápas je pro nás nyní jako play off, kdybychom dnes nezískali dva body, byli bychom už mrtví. Takhle pořád žijeme, já i ostatní chlapci jsme odehráli dobrý zápas, tvrdě jsme makali," hlásil v rozhovoru pro NHL.com Iginla, který kromě Calgary a Los Angeles působil v NHL ještě v organizacích Pittsburghu, Boostonu a Colorada.

Další zápas čeká Kings v noci z pátku na sobotu ve Vancouveru.

VIDEO: Podívejte se na gól Iginly

Jarome Iginla skončil po bitce v krvi
Jarome Iginla skončil po bitce v krvi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud