2. října 2017 • 17:30

V zámoří mají jasno: Jágr do Calgary! Vydělat si může dva miliony dolarů

Autor: Daniel Ryl, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekání je u konce, Jaromír Jágra bude pokračovat v NHL! Český útočník se dohodl na roční smlouvě s Calgary. Klub informaci zatím nepotvrdil, ale samotný hráč se na první angažmá v Kanadě těší a dokonce mluvil i s trenérem Glenem Gulutzanem. Podle zámořských médií si český veterán vydělá milion dolarů (22,14 milionu korun) a další milion dolarů může získat v bonusech. V týmu by se navíc potkal s krajany Michaelem Frolíkem, Davidem Rittichem a Danielem Přibylem.



Nová sezona začne pro Calgary hned první hrací den, tedy v noci ze středy na čtvrtek, kdy se představí od 4:00 SEČ v derby na ledě Edmontonu. Český útočník útočník ho nejspíš nestihne a první starty v novém dresu tak začne sbírat později.

Jaromír Jágr tím začne útok na další rekord NHL. V počtu startů vládne legendární Gordie Howe, na jehož 1 767 zápasů ztrácí kladenský patriot pouze 56 zápasů. V uplynulé sezoně odehrál Jaromír Jágr kompletní porci 82 zápasů a v dresu Floridy nasbíral 62 bodů za 16 branek a 46 asistencí.

V Calgary by měl navíc navázat na svou roli mentora, protože v týmu působí řada nadějných hokejistů v čele se Seanem Monahanem, Johnnym Gaudreauem, či Matthewem Tkachukem.

Jágr míří do Calgary. Možná se na starý kolena naučím lyžovat, směje se
Video se připravuje ...

Už odpoledne Pierre LeBrun z kanadské stanice TSN citoval generálního manažera St. Louis Douga Armstronga, podle kterého Blues nabídli českému útočníkovi smlouvu, ale ten ji měl odmítnout s odůvodněním, že chce jít jinou cestou. Tou by tak mělo být Calgary.

V NHL Jágr nasbíral celkem 1914 bodů za 765 branek a 1149 asistencí. Ve 208 duelech play off nasbíral dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru 201 bodů za 78 tref a 123 přihrávek.

Získal také pětkrát Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče (1995, 1998, 1999, 2000, 2001), třikrát Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče podle NHLPA (1999, 2000, 2006), jednou Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče (1999) i Bill Masterton Memorial Trophy za oddanost hokeji (2016).

Calgary Flames - nové působiště Jaromíra Jágra pod drobnohledem
Video se připravuje ...

Naposledy na Kladně! Jágr trénoval před odletem do Kanady
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud