7. října 2017 • 10:37

Jágrův kapitán hlásí: Pomalu je připraven! Na tréninku oslnil gólmana

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaromír Jágr během pátečního tréninku se spoluhráči zatím stále nevěděl, zda nastoupí ke své premiéře v dresu Calgary. Flames hostí dnes večer zámořského času Winnipeg. Český velikán měl ale v porovnání s prvním společným tréninkem s ostatními hráči Plamenů, jejž absolvoval ve čtvrtek, výrazně větší roli na ledě. Kouč Glen Gulutzan ho obsazoval do obou přesilovkových formací.



Pětačtyřicetiletý Jágr - ať už za kanadský tým poprvé nastoupí kdykoliv - by měl být zpočátku členem třetí útočné formace s Krisem Versteegem a mladým centrem Samem Bennettem. Je však zřejmé, že trenér Gulutzan bude chtít druhého nejproduktivnějšího hráče NHL všech dob využít mnohem více. I kvůli jednomu zásadnímu poznatku s ním počítá na přesilovky.

"Všiml jsem si, že v poslední době chodí 'Jags' mnohem více do brány a do prostoru před brankou, než tomu bývalo v minulosti. Moc dobře ví, kde je dobré chytat ryby. A když jsou kolem sítě, je dobré jít právě tam," pomohl si výstižným přirovnáním Gulutzan.

"Dobře vnímá a čte hru, takže nikdy nepanikaří. A když k tomu přidáte, jak je talentovaný ve všech těch přínosných věcech: umí dobře vystřelit, má velký dosah a navíc skvěle rozdává puky. Při mnoha početních výhodách navíc potřebujete získat puk zpátky a postavit celou přesilovku znovu, v čemž není nikdo lepší než on," doplnil Gulutzan.

Věří také v Jágrův velký vliv na spoluhráče, z čehož by mohl vytěžit především Bennett. V 21 letech je pouze o rok mladší než Aleksander Barkov, jenž byl nejčastějším Jágrovým útočným parťákem během jeho předchozího angažmá ve Floridě Panthers. Podle některých náznaků už se rychle sžil s rolí mentora i v novém působišti.

Jaromír Jágr na první tiskové konferenci po příletu
Jaromír Jágr na první tiskové konferenci po příletu

"Je vážné dobré, jak vychází s mladými hráči. On hokej miluje. Snaží se jim předat pár užitečných rad a chlapci naslouchají. Samozřejmě, že ho poslouchají, protože by sami rádi prožili podobnou kariéru, jakou má za sebou on," uvedl Gulutzan.

Kdy dojde na Jágrovu premiéru v dresu s hořícím 'céčkem' na hrudi, nechává šestačtyřicetiletý kouč i nadále na Jágrovi samém. Nicméně podle spoluhráčů už to dlouho trvat nebude. "Blíží se, to je vidět. Ale tak to není žádná novina, je známý tím, že se drží ve skvělé kondici. Rozhodně je připraven na rychlost hokeje v NHL," řekl pro NHL.com kapitán týmu Mark Giordano.

Co všechno dokáže na ledě pozorně sleduje celé mužstvo, naposledy se o tom přesvědčil gólman Mike Smith. "Na začátku tréninku mě pořádně rozehřál. Pořád jsem si jen říkal ´Panejo, on to v sobě pořád má´. Na svůj věk je úplně neskutečnej. Jsme všichni rádi, že tu s námi je a těším se, až naskočí do zápasu," vykládal brankář.

Bude to už v noci na neděli?

Zima v Calgary? Jarda koupí kožich a udrží se v teplíčku, směje se Špaček
Video se připravuje ...

ANKETA: Jágr míří do Calgary. Zapadne do konceptu týmu? Odpovídají redaktoři Deníku Sport
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud