17. dubna 2018 • 09:40

Pastrňák na kolenou, brankář ho obral SUPER zákrokem: Stálo to za houby!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Toronto, tradiční to kanadský účastník NHL a člen tzv. Original Six, má od roku 2016 dánskou brankářkou jedničku. Frederik Andersen se narodil v Herningu, po nočním třetím zápase 1. kola Stanley Cupu s Bostonem ale fanoušci tvrdí: Pochází z o něco větší dálky - jiné galaxie! Jejich oblíbenec lapil 40 puků a v tisíciprocentní šanci zneškodnil i SUPER gólovku Davida Pastrňáka, největšího bombarďáka dosavadního průběhu série. Maple Leafs vyhráli 4:2 a žijí! Stav na utkání je 1:2.



"Šlo o jeden z nejlepších zákroků, jaký jsem kdy v životě viděl," výstižně okomentoval zákrok Andersena z 58. minuty hvězdný forvard Toronta Auston Matthews. Pohádkové zastavení kotouče, hodné pera slavného dánského autora Hanse Christiana Andersena, se okamžitě vylilo do světa sociálních sítí. V přízni zrzavý 28letý brankář a slavný pohádkář z Odense nejsou!

Jak se celá situace seběhla? Bruins za stavu 2:4 zkusili hru bez brankáře a Pastrňák se ocitl velmi blízko vstřelení kontaktního gólu. Po přihrávce Krejčího pálil z levého kruhu do odkryté branky, ale Andersen kousíčkem hole vytěsnil puk nad branku.

VIDEO: Podívejte se na pohádkový zákrok Frederika Andersena

"Rozhodlo to zápas. Do konce zbývaly dvě minuty a Boston by ztrácel jen o gól, pokud by Pastrňák proměnil. Kdyby snížili, bylo by to strašně těžké. Prostě neuvěřitelný zákrok," pokračoval v ódě na Andersena Matthews, který v 35. minutě zaznamenal vítězný gól.

Dvacetiletý Američan, který v předchozích dvou střetnutích nebodoval, se z levého kruhu trefil pod horní konstrukci branky Tuukky Raska. "Když skórujete, přijde vám, že nastalo zemětřesení, obzvlášť v play off," popsal neskutečnou atmosféru v Air Canada Centre, kde se tísnilo necelých 20 tisíc diváků, Matthews.

"Všichni jsme hráli naplno. Andersen chytal fantasticky, jemu vděčíme za to, že ještě žijeme. Prohrávat 0:3 by bylo kritické," ocenil svého spoluhráče veterán Patrick Marleau.

A co na to sám Pastrňák, nejproduktivnější hráč play off, který v dosavadním průběhu série pálil do černého už pětkrát? "Takový je prostě život. Jeden den se vám daří, další ráno se probudíte a stojí to za houby. To se stává. První dva zápasy jsem hodil za hlavu a zrovna tak vymažu z paměti i ten dnešní a soustředím se na příští," uvedl český útočník, s devíti body (4+5) lídr kanadského bodování.

"Snažil jsem se dostat proti Pastrňákově střele alespoň nějaký kousek své výstroje. A podařilo se, trefil mě, byl to úspěšný zákrok," popsal situaci Andersen.

Svůj pohled na nepovedený zápas, ve kterém Boston přestřílel Toronto 42:30, přidal i kouč Bruins Bruce Cassidy. "Po většinu zápasu hráli dobře, jen se neprosadili. Pastrňákovi vzal Andersen tři nebo čtyři branky, na konci při power play se opravdu vyznamenal. Všichni tři, Marchand, Bergeron i Pastrňák, kteří vůbec nebodovali, mohou být ještě lepší. Těšíme se na další zápas," řekl trenér hostů Bruce Cassidy.

Další zápas série je na programu opět v Air Canada Center v noci ze středy na čtvrtek.

 

Patrick Marleau byl jedním z úspěšných střelců, kteří srazili Boston.
Patrick Marleau byl jedním z úspěšných střelců, kteří srazili Boston.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud