26. dubna 2018 • 18:05

Po stopách Vokouna a Mazance. Svoboda jde do NHL, podepsal s Nashvillem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólman hokejistů extraligové Plzně Miroslav Svoboda podepsal dvouletou smlouvu s Nashville Predators. Vítěz základní části probíhající sezony NHL a poražený finalista závěrečných bitev o Stanley Cup v minulém ročníku potvrdil dohodu na klubovém webu.



Třiadvacetiletý vsetínský rodák Svoboda byl od sezony 2012/13 hráčem Třince, místo extraligy však působil převážně v první lize. Během posledního ročníku, který skončil v neděli úspěšnou obhajobou Komety Brno, dal však o sobě vědět výbornými výkony v Plzni, kde se po loňském přestupu stal jedním ze základních pilířů sestavy Indiánů.

V základní části nastoupil do 47 utkání a vychytal Západočechům 33 vítězství, což bylo suverénně nejvíce ze všech extraligových gólmanů. V průměru inkasoval 2,1 branky na utkání při úspěšnosti zákroků 92,57 procenta. Pětkrát udržel čisté konto. Rovněž v těchto ohledech patřil mezi nejužší extraligovou špičku v brankovišti.

 

Plzeň - stejně jako i Nashville v zámoří - získala Prezidentský pohár pro nejlepší celek dlouhodobé fáze. Ve vyřazovacích bojích zasáhl Svoboda do 10 zápasů, dostal v průměru 2,25 gólu na zápas, úspěšnost měl 91,02 procenta a dvakrát dochytal s nulou na kontě obdržených branek.

Škoda však po vítězné sérii proti Olomouci ztroskotala v semifinále na Brnu, s nímž uhrála pouze jediný vítězný duel. Přesto přidal Svoboda po stříbru z roku 2015 do osobní medailové sbírky bronz. Navíc již v srpnu zažil talentovaný gólman v Žilině po výhře 2:1 nad domácím Slovenskem i vítězný reprezentační debut.

Svobodu do NHL draftoval již před třemi lety Edmonton na 208. pozici, za mořem ale dosud nepůsobil. Pokud by se prosadil v týmu Predators až k debutu ve slavné lize, byl by v pořadí již třetím českým gólmanem, který oblékl jejich dres. Dlouhodobě hájil branku klubu Tomáš Vokoun, celkem 31 startů si v předchozích sezonách připsal Marek Mazanec.

Olomouc - Plzeň: Svoboda vytáhl skvělý zákrok proti Irglovi
Video se připravuje ...

Plzeňský brankář Miroslav Svoboda se marně natahuje po Nečasově brilantní trefě
Plzeňský brankář Miroslav Svoboda se marně natahuje po Nečasově brilantní trefě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud