12. června 2018 • 23:06

Stanley Cup slavily ve Washingtonu davy. Co se tady děje? ptal se Ovečkin

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Červená barva zaplavila Washington. Hokejisté Capitals slavili v ulicích metropole Spojených států amerických zisk prvního Stanleyova poháru v klubové historii. Po finálovém triumfu nad Vegas Golden Knights 4:1 na zápasy si mohli Alexandr Ovečkin a spol. vychutnat triumfální jízdu městem.



Užívali si ji mimo jiné ze střechy otevřeného autobusu, který uzavíral kolonu 47 vozů, včetně hasičských. Na střeše stál právě kapitán Ovečkin s vytouženým pohárem, který od jeho zisku pustil z ruky jen v několika málo případech, dokonce s ním spal v těsném objetí v letadle i následně doma v posteli.

Kolonu doprovázely mažoretky a různá hudební seskupení. Fanoušci byli úplně všude, ozývalo se tradiční "Let’s go Caps!" a oslava pod jasně modrou oblohou jako kdyby neměla nikdy skončit. Mezi desetitisíci lidí byla i šedesátiletá Glenda Kammanová. Se synem Jason Levickem sice nesehnali lístky na finálová utkání a rozhodující chvíle sledovali doma, ale dnešek jim vše vynahradil.

"Strašně jsme u toho ječeli, šíleli a objímali se. Na něco takového jsme dlouho čekali. Tohle je prostě úžasné. Naprosto úžasné, bere to dech," prohlásila Kammanová, která si na důkaz sounáležitosti s týmem nechala obarvit vlasy na červeno.

Poté co minul kromě jiného Lincolnův památník a Washingtonův monument, nastoupil úspěšný tým v parku National Mall na přichystané pódium, jež bylo vyhrazené těm nejlepším. Nad hlavami členů týmu se skvěl obří nápis World Champions.

"Miluju tyhle kluky. Stejně jako v komunitě Washingtonu je i náš tým složený z Američanů, Kanaďanů, Švédů, Rusů, Dánů, Čechů, Australanů... Shrnu to celé do pár slov - měli jsme sen. A ten se nám podařilo proměnit ve skutečnost," prohlásil s monumentální budovou Kapitolu za zády kouč Barry Trotz, mezi jehož svěřence patřili i čeští beci Michal Kempný s Jakubem Jeřábkem a útočník Jakub Vrána.

Brankář Braden Holtby patří mezi největší oblíbence fanoušků, ale svým proslovem nechtěl zdržovat. "Já to zkrátím. Protože já se upřímně fakt těším na to, co nám řekne 'Ovie'," prohlásil Holtby a dobře vytušil, že lidé už jsou natěšení na zlatý hřeb programu.

Michal Kempný drží Stanley Cup, políbit ho stihl jeho parťák z obrany John CarlsonFoto AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

A "Ovie" nezklamal. Nejprve naoko mírnil bouřlivý aplaus a vyvolávání svého jména, aby se následně zeptal: "Co se tady děje? Všichni jsme čekali, že tohle bude bláznové, ale tohle je vážně naprostá senzace, fakt šílenost," prohlásil Ovečkin a těžko skrýval překvapení, kolik lidí přišlo pozdravit své miláčky.

"A jak tady říkal T.J. Oshie... Back-to-back! Jsme vítězové Stanley Cupu," hulákal do mikrofonu Ovečkin a naznačil tak jasný cíl pro příští sezonu v podobě úspěšné obhajoby.

Hokejisté Capitals získali Stanley Cup ve čtvrtek díky výhře v Las Vegas. Jde o první velkou trofej pro klub z hlavního města USA od roku 1992, kdy Redskins vyhráli ligu amerického fotbalu NFL.

Hlavní postava Caps Alex Ovečkin děkuje fanouškům
Hlavní postava Caps Alex Ovečkin děkuje fanouškům

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud