13. září 2018 • 22:14

Karlsson se dočkal trejdu! Hvězdný bek míří z Ottawy do San Jose

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný držitel trofeje pro nejlepšího obránce NHL Erik Karlsson opouští Ottawu, kde dělal kapitána, a bude hráčem San Jose. Švédský stříbrný medailista z olympijských her v Soči změnil působiště v rámci velké výměny - k týmu Sharks s ním míří i útočník Francis Perron, opačným směrem putují Chris Tierney, Dylan DeMelo, Josh Norris a Rudolfs Balcers, k tomu výběry v draftu v letech 2019 a 2020 a ještě další dvě volby talentů v případě splnění specifických podmínek.



Osmadvacetiletý Karlsson byl čtyřikrát zvolen do prvního All Star týmu NHL, v letech 2012 a 2015 získal Norris Trophy pro nejlepšího zadáka zámořské soutěže. Byl členem bronzového týmu na mistrovství světa 2010, na ZOH v Soči vedle stříbrné medaile získal i ocenění pro nejlepšího obránce turnaje a byl zařazen do All Star týmu.

"Jen velmi zřídka se stává, aby hráč takového kalibru byl k dispozici," uvedl generální manažer Sharks Doug Wilson v prohlášení. "S Erikem, Brentem Burnsem a Marcem-Edouardem Vlasicem máme teď tři z nejlepších obránců v lize a máme opět silnější tým, než jsme měli včera," konstatoval.

Karlssona si Ottawa vybrala v roce 2008 jako patnáctého v draftu, od té doby za kanadský tým odehrál devět sezon. Nastoupil do 627 utkání základní části a nasbíral 518 bodů za 126 gólů a 392 asistencí. V play off přidal 48 startů a 37 bodů (6+31). V posledních pěti letech byl kapitánem mužstva.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud