1. října 2018 • 11:00

NHL baví "oslava" gólu. Hvězda ukončila Mrázkovu auru a… zmizela!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Projektil Ryana Johansena z prodloužení ukončil krom nočního zápasu s Carolinou (5:4) i neporazitelnost Petra Mrázka v přípravě na nový ročník NHL. Do přehnaného rauše se ale útočník Nashvillu nedostal - suše zvedl ruce a vědom si blízkosti rohu mantinelu, dvířky okamžitě opustil ledovou plochu PNC Areny v Raleighu. Zvláštní oslavě se na sociálních sítích podivil nejeden fanoušek.



V generálce na start sezony, nový ročník NHL začne v noci ze středy na čtvrtek středoevropského času, nepomohly Hurricanes na domácím k vítězství ani dva body (1+1) 19letého Martina Nečase. Dvanáctý hráč loňského draftu trefou v 55. minutě v přesilové hře vynutil nastavení, ale v něm rozhodl po 21 sekundách svým druhým gólem v utkání Ryan Johansen, s "caphitem" 8 milionů dolarů jeden z nejlépe placených hráčů Nashvillu.

Nečas v letošní přípravě bodoval ve všech čtyřech duelech (3+2).

Ale zpět k tomu, co se dělo po poslední deváté brance utkání. "Jednoduše úžasné," ocenil na Twitteru následný Johansenův úprk do kabiny bývalý bitkař a oblíbený glosátor hokejového dění Paul Bissonnette, majitel 202 startů v NHL.

"Jsem sebevědomý, dva góly v poslední přípravě jsou toho důkazem. Trenér chtěl, abychom odehráli dobrý zápas, tak snad jsme to splnili," řekl klubové televizi po utkání Johansen.

Po střele kanadského útočníka se marně natahoval vystřídavší Petr Mrázek, který do brankoviště zaplul ve 33. minutě po zranění Scotta Darlinga v dolní části těla. Český gólman odchytal 28:06 minuty, inkasoval dvakrát z 12 střel a měl úspěšnost zákroků 83,3 procenta.

"Jsem znepokojený, nevíme přesně, co je zranění zač. Scott ucítil píchnutí, uvidíme, jak dlouho jeho rekonvalescence bude trvat," hlásil pro klubový web hlavní trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

Až ve čtvrtém vystoupení v novém dresu Mrázek okusil porážku. Příprava celé Carolině vyšla dobře, organizace z Raleighu vyhrála pět ze šesti přípravných zápasů (nad Tampou 4:1 a 6:1, 5:1 a 5:4 v prodloužení nad Washingtonem, 4:1 a 4:5 v prodloužení s Nashvillem).

"Nastavily jsme si nějaká pravidla, jak chceme fungovat. Rod měl v tomto směru jasnou představu a myslím, že jsme mu udělali radost. Jako tým jsme v přípravě opravdu hodně dřeli, naše výsledky mluví výmluvně. Ale do sezony to samozřejmě nemusí nic znamenat, ale je to dobrý příslib," nechal se slyšet Jordan Staal.

"Chceme se profilovat jako dělníci a dříči. Chceme, aby každý, kdo k nám přijede, věděl, že bude nesmírně těžké s námi bodovat," podpořil slova spoluhráče Justin Williams.

Hurricanes začnou nový ročník NHL v noci ze čtvrtka na pátek doma proti Islanders.

 

Útočník Nashvillu Peter Forsberg se raduje z gólu vstřeleného Petru Mrázkovi
Útočník Nashvillu Peter Forsberg se raduje z gólu vstřeleného Petru Mrázkovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud