18. října 2018 • 10:02

Kritika od kouče, pak dva góly a obří respekt: Nikdo nedře víc než Frolík!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víkendovou výhru 3:2 v prodloužení nad Coloradem sledoval Michael Frolík jen z tribuny Pepsi Center. Smolík, být "healthy scratch", čili tzv. zdravým náhradníkem, 30letého borce s více než sedmi stovkami startů v NHL jistě nepotěšilo. Na vině navíc byly, dle slov trenéra Calgary Billa Peterse, neuspokojivé výkony. V noci proti Bostonu se Frolík vrátil do sestavy a dvěma góly rozdivočenou medvědí tlupu zkrotil.



Do Scotiabank Saddledome zamířil rozjetý tým. Bruins měli na svém kontě čtyři výhry v řadě a ve svém středu Davida Pastrňáka, který bodoval ve všech čtyřech posledních utkáních. V této sérii nasbíral devět bodů za sedm branek a dvě asistence.

Jenže noc patřila jinému Čechovi. Frolík své představení odzátkoval už v 6. minutě, kdy po pěkné souhře s Mickaelem Backlundem otevřel skóre. Hokejisté Flames do první sirény přidali další dvě branky a rozhodli zápas. Pod konečným skóre 5:2 nakonec svítily dvě trefy Frolíka, po jednom zásahu přidal Matthew Tkachuk, Juuso Valimaki (první gól pro Fina v NHL) a Johnny Gaudreau, pro kterého šlo už o jubilejní 100. trefu v NHL.

"Je to skvělý pocit, když týmu pomůžete vyhrát. Začátek sezony mi podle mých představ vůbec nepovedl, ale sezona je dlouhá, bude čas to zvrátit," uvedl v rozhovoru pro klubový web Frolík. "Snažím se na tréninku opravdu tvrdě pracovat a zlepšovat každý den. Snad se to obrátí. Dnešek byl dobrý začátek. Doufejme, že tak budu pokračovat i nadále," přál si kladenský odchovanec.

Frolíkovu píli v tréninku i přístup hodný profesionála ocenili i spoluhráči a předtím nespokojený trenér Peters. "Fro to vzal jako opravdový profík. Když jsme šli po Coloradu další den na led, on už mezitím trénoval. A pracoval i po tréninku. Takový zkrátka je, smekám před ním," pochválil Frolíka první muž organizace Flames Mark Giordano, kapitán týmu.

"V trénincích byl opravdu obdivuhodný, dokázal, že si zaslouží být v sestavě. Nemá to lehké, ale to nemá žádný hráč. Všichni chtějí hrát více, být na ledě při klíčových situacích. A viděli jste, jak Frolík dnes po jednozápasové pauze hrál. Byl výborný, takže můj přístup funguje a já jsem za Frolíka rád, stejně tak všichni kluci v týmu," připojil svůj postřeh šéf střídačky Flames.

Charakter českého hokejisty ocenil i střelec jedné branky Matthew Tkachuk. "Nikdo na tréninku nedře více než on, čehož si kluci jako já hned všimnou. Je nesobecký. Chtěl se vrátit, aby pomohl týmu a dokázal to," ocenil dvacetiletý útočník.

Bránit Pastrňákovu lajnu byla výzva

A jak padl druhý Frolíkův gól v zápase? Rovněž po kombinaci s Backlundem. Švédský mistr světa z letošního roku vystihl u hrazení chybnou rozehrávku Bruins a naservíroval před branku puk volnému Frolíkovi. Tomu stačilo nastavit hokejku a ve 24. minutě zvýšil na 4:1. Oběma Frolíkovým zásahům přihlížela z těsné blízkosti Pastrňákova formace.

"Backlund je skvělý hráč! Adresoval mi dvě krásné přihrávky. Má přehled o hře. Dobře to vím, protože spolu hrajeme tři roky a pořád je mezi námi určitá chemie," řekl Frolík. "Bylo příjemné s ním zase hrát. Čelit jednomu z nejlepších útoků v lize v čele s Pastou a snažit se je zastavit pro mě představovalo velkou výzvu. Odvedli jsme dobrou práci," doplnil Frolík, který se krom dvou gólů dostal v zápase i na tři kladné +/- body a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Velké Frolíkovo představení samozřejme ocenil i dvorní nahrávač Backlund. "Taky mi skvěle přihrál, ale netrefil jsem se. Zakončit není tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá," uvedl devětadvacetiletý střední útočník. "Mám radost, že se dočkal odměny. K vyškrtnutí ze sestavy přistoupil správně. Je těžké nehrát, obzvlášť když jste veterán. Už se mu to nějakou dobu nestalo. Ale už na tréninku ho bylo plno a v zápase lítal po ledě," uzavřel Backlund.

Příští zápas odehrají Flames, snad opět s Frolíkem v sestavě, ještě dnes v noci proti Edmontonu. Jak bitva o Albertu dopadne?

VIDEO: Podívejte se na dva góly Michaela Frolíka v sestřihu

Michael Frolík pomohl v NHL dvěma brankami k výhře hokejistů Calgary 5:2 nad Bostonem a stal se první hvězdou večera.
Michael Frolík pomohl v NHL dvěma brankami k výhře hokejistů Calgary 5:2 nad Bostonem a stal se první hvězdou večera.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud