Zdeněk Janda
28. října 2018 • 12:00

Chceš puk? Tady ho máš! Aneb proč „Pastu“ milují fanoušci…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BOSTONU | Je rád, když udělá radost ostatním. Hlavně dětem. I proto je hokejový útočník David Pastrňák v Bostonu tak populární. Stačí ho pozorovat při rozbruslení. Jak reaguje, když na něj někdo zabuší přes plexisklo, jak si čte nápisy na plakátech, které donesli fanoušci. A hází dětem puky. Jeden takový moment je zachycený na videu z telefonu reportéra iSportu. „Co může být hezčího, než udělat někomu radost?“ komentuje to „Pasta.“



Nikdo z jiných hráčů Bruins nedokáže při rozbruslení na fanoušky reagovat tolik jako on. I přes plexisklo s nimi komunikuje. Plácá si s nimi, se zájmem si čte vzkazy, které mají na cedulích. Směje se na ně. Tancuje do rytmu.

David Pastrňák je mezi fanoušky hodně oblíbený
Video se připravuje ...

„Jednou na besedě s fanoušky se nás hráčů jeden z nich zeptal, proč tolik nekoukáme na to, co je na těch plakátech. V tu chvíli jsem si uvědomil, že je to pravda. A čtu to, protože oni si s tím dají práci kvůli nám, aby nám udělali radost. Takže na to vždycky kouknu,“ vysvětluje 22letý kanonýr, jeden z nejoblíbenějších hráčů Bruins. A video dokazuje, že je to pravda.

Jeho klasikou je i to, že dětem hází přes plexisklo puky. Jako před zápasem s Montrealem, kdy potěšil klučinu s jeho jménem na zádech. Když puk přelétl plexisklo, v ochozech to obdivně zahučelo… A za chvíli znovu.

Pasta prostě baví. A to nejenom góly na ledě.

Rozhovor s Davidem Pastrňákem čtěte v pondělním vydání deníku Sport

David Pastrňák během rozbruslení nahrává a David Krejčí pálí na bránu
Video se připravuje ...

David Pastrňák během rozbruslení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud