4. ledna 2019 • 09:27

Pastrňák a parťák prozradili super fígl. Kabina Bruins řešila Krejčího syna

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Notně obehraná deska se točí zvesela dál. Však to znáte, čítáte o jejich umu skoro obden: vítězství Bostonu v NHL řídili Davidové Krejčí s Pastrňákem! Nejinak tomu bylo v noci proti Calgary, nejlepšímu týmu Západu. Z desetigólové přestřelky a výhry 6:4 vyrýžoval Pastrňák 1+1, Krejčí přidal dvě asistence. A po utkání mohl starší z obou Davidů hovořit s novináři o radostné události.



Ráno před zápasem se Krejčímu a jeho ženě Naomi Starr narodil syn. "Ano, prožil jsem úžasný den. Večerní domácí výhra byla jen taková třešnička na dortu. Bylo to náročné na koncentraci, myšlenky se mi trošku toulaly, ale snažil jsem se dělat všechno stejně jako vždycky. Komunikoval jsem se spoluhráči, koncentroval jsem se na jednotlivá střídání. Kluci odvedli skvělou práci, patřím jim můj dík," blaženě vyprávěl Krejčí.

"Ráno jsem byl v nemocnici, pak mě manželka propustila domů. Dal jsem si krátký šlofík a pak už jsem zamířil do haly, manželka i doktoři odvedli skvělou práci, takže jsem byl klidný. Věděl jsem, že je vše v pořádku, byl to opravdu úžasný den." doplnil info o svém denním režimu v rozhovoru pro klubovou TV český forvard.

Rodák ze Šternberku má s americkou manželkou už tříletou dceru Elinu, ta se narodila v srpnu 2015, přesně rok po svatbě. O jménu druhého potomka ale ještě jasno nemají. "Ne, opravdu ještě nejsme rozhodnutí. Máme vybraná dvě jména a v příštích dnech se rozhodneme, které zvolíme."

Český hokejový útočník David Krejčí s manželkou Naomi Starr a dcerou Elinou Český hokejový útočník David Krejčí s manželkou Naomi Starr a dcerou ElinouFoto instagram.com/dkrejci46

S okamžitým nápadem na jméno potomka přispěchal Krejčího spoluhráč z lajny Jake DeBrusk. "Dal jsem mu pár tipů, ale asi se mu moc nelíbila. Zkoušel jsem třeba Jakea," smál se DeBrusk, který proti Flames vstřelil dva góly.

"Ale teď vážně, David je neskutečný profesionál, odvedl hodně dobrou práci. Moc jsem si přál, aby skóroval. Škoda, že se to nepovedlo, ale to, že v den narození syna nastoupil na zápas, jen ukazuje jeho charakter," smekl kanadský hokejista, který byl po utkání vyhlášen první hvězdou zápasu.

Bomba přes celé hřiště? Trénujeme to!

Na třetí výhře Bruins v řadě a celkově šesté z posledních osmi zápasů se podílel i David Pastrňák. S 52 body (25+27) nejproduktivnější člen organizace skóroval v početní výhodě zkraje závěrečné třetiny za stavu 3:2 pro Boston. Bekhendová klička do protipohybu Mikea Smithe, který podruhé dostal přednost před David Rittichem, byla úžasná. Vyzdvihnout ale musíme i úžasný pas Toreyho Kruga. I když pas...

Krug bombou napálil z vlastního obranného pásma puk, který se odrazil od hrazení přesně na Pastrňákovu hokejku. Náhoda? Ani náhodou, vyzkoušený signál! "Ano, věnujeme se tomu i na tréninku. Letos jsme si z toho už třikrát dokázali vytvořit šanci," prozradil Krug a pochválil i zručnost českého střelce. "Pasta si pro puk skvěle sjel a přehodil si ho na bekhend, nebylo to jednoduché, ale zvládl to perfektně."

VIDEO: Podívejte se na parádní souhru Kruga s Pastrňákem

Pastrňák se 25. trefou v ročníku osamostatnil v pořadí kanonýrů NHL na čtvrté pozici, na prvního Ovečkina ztrácí pět zásahů. Calgary se po Pastrňákově trefě povedlo snížit, ale v 54. minutě DeBrusk z přečíslení dvou na jednoho rozhodl. U jeho trefy asistoval Krejčí.

"Celou dobu jsem chtěl Krejčímu přihrát, ale vložil se do toho jejich obránce, a tak jsem musel vystřelit bekhendem. Snažil jsem se zakončit mezi nohy. Ani jsem se nepodíval na branku. Podle mě jsem brankáře zaskočil," liboval si DeBrusk.

 Flames se opět vrátili na dostřel, ale Brad Marchand gólem do prázdné branky a celkově druhým zásahem večera, k němuž mu pomohl i Pastrňák, zařídil konečný stav. "Jsem spokojený s vítězstvími, ale ve hře ještě máme hodně nedostatků. Až je odstraníme, budeme ještě lepší," slíbil po utkání trenér Bruce Cassidy.

Další utkání odehrají Bruins opět v TD Garden v noci ze soboty na neděli proti Buffalu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Bostonu s Calgary

David Pastrňák se podílel ve čtvrtečním utkání NHL gólem a nahrávkou na výhře hokejistů Bostonu 6:4 nad Calgary.
David Pastrňák se podílel ve čtvrtečním utkání NHL gólem a nahrávkou na výhře hokejistů Bostonu 6:4 nad Calgary.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud