7. ledna 2019 • 12:43

Nulaři z NHL! Šest hráčů, kteří v polovině sezony nedali ještě ani gól

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • I tahle trojice ještě čeká na první zásah v sezoněI tahle trojice ještě čeká na první zásah v sezoněFOTO: Koláž: iSport.cz

    Zhruba polovina sezony 2018/19 je za námi a všechny kluby kromě St.Louis Blues už odehrály minimálně 40 zápasů. Ani tolik jich ale někdy nestačí k tomu, aby některý z hráčů nevstřelil gól. Mezi těmi, co mají na střeleckém kontě nulu, je stále několik zajímavých jmen. A to po neděli vypadli stabilně hrající obránci Duncan Keith z Chicaga, Ben Lovejoy z New Jersey a Brayden McNabb z Vegas a útočník Chris Kunitz také z týmu Blackhawks.

  • Niklas Hjalmarsson, obránce, Arizona

    Niklas HjalmarssonFoto AP Photo/Ross D. Franklin

    Letošní sezona: 42 zápasů, 0+4, 33 střel na bránu
    Minulá sezona: 48 zápasů, 1+8, 32 střel na bránu
    Poslední gól: 5. března 2018
    Smlouva: 4 miliony dolarů

    Jedenatřicetiletý trojnásobný vítěz Stanley Cupu s Chicagem vždycky vynikal hlavně poctivou defenzivní prací. Nejvíce gólů v jedné sezoně pro něj bylo pět v ročníku 2016/17. Švédskému bekovi nicméně dojíždí poslední rok pětileté smlouvy, ale s Coyotes s předstihem prodloužil o další dva. A přijde si během nich na 10 milionů dolarů...

  • Juho Lammikko, útočník, Florida

    Juho LammikkoFoto AP Photo/Duane Burleson

    Letošní sezona: 36 zápasů, 0+6, 35 střel na bránu
    Minulá sezona: -
    Poslední gól: -
    Smlouva: 742 500 dolarů

    Tenhle dvaadvacetiletý finský křídelník nezačal zámořskou kariéru zrovna s vizitkou kanonýra. Přitom v předchozích sezonách si nevedl až tak špatně, v té minulé dal například v AHL 8 gólů a v ročníku 2015/16 jich v juniorské OHL nastřílel 22. K bezbrankovému rekordu obránce Kena Danyeka má zatím hodně daleko, bývalý zadák New Jersey jednou v základní části neskóroval 255 zápasů v řadě.

  • Valerij Ničuškin, útočník, Dallas

    Valerij NičuškinFoto Reuters / John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

    Letošní sezona: 33 zápasů, 0+7, 45 střel na bránu
    Minulá sezona: -
    Poslední gól: 4. března 2016
    Smlouva: 2,7 milionu dolarů

    V Dallasu už nějakou dobu ví, že s tímhle hráčem sáhli vedle. Rusa zvolili na draftu 2013 z desáté pozice, on ale po třech sezonách (z nichž jednu byl téměř celou zraněný) odešel do KHL, odkud se do zámoří vrátil až na tento ročník. A není to lepší. Kdo šel po něm na draftu? Max Domi, Anthony Mantha, Shea Theodore, Jake Guentzel, Will Butcher...

  • Marcus Pettersson, obránce, Pittsburgh

    Marcus PetterssonFoto Reuters / Jeff Curry-USA TODAY Sports

    Letošní sezona: 44 zápasů, 0+10, 34 střel na bránu
    Minulá sezona: 22 zápasů, 1+3, 16 střel na bránu
    Poslední gól: 4. března 2018
    Smlouva: 832 500 dolarů

    Už může říct, že ho v NHL potkal trejd, ale na svůj první a jediný gól v NHL zatím dvaadvacetiletý švédský obránce nenavázal. Vstřelil ho ještě v barvách Anaheimu už téměř před rokem. Na začátku prosince ho Anaheim vyměnil do Pittsburghu, kde teď mimochodem drží sérii tří zápasů s nahrávkou. Nepřijde konečně i branka?

  • Dion Phaneuf, obránce, Los Angeles

    Dion PhaneufFoto ČTK

    Letošní sezona: 36 zápasů, 0+1, 42 střel na bránu
    Minulá sezona: 79 zápasů, 6+20, 134 střel na bránu
    Poslední gól: 20. února 2018
    Smlouva: 6,5 milionu dolarů

    Někdejší ofenzivní hrozba, která dokázala napálit ve své nováčkovské sezoně dvacet branek, se veze na vlně mizerných výkonů Kings a s bilancí minus 15 patří mimochodem k nejhorším hráčům celé soutěže. V kalifornském týmu se možná děsí, že veteránův cap hit pro další dvě sezony činí celkem 14 milionů dolarů.

  • Nikita Zajcev, obránce, Toronto

    Nikita ZajcevFoto AP Photo/Michael Dwyer

    Letošní sezona: 41 zápasů, 0+3, 37 střel na bránu
    Minulá sezona: 60 zápasů, 5+8, 54 střel na bránu
    Poslední gól: 30. března 2018
    Smlouva: 4,5 milionu dolarů

    Zajcev má za sebou v lize dvě celé sezony, a po té první to vypadalo, že kanadský tým si pěstuje parádního ofenzivního beka. Jenže po ročníku s 36 body přišel pokles a současná sezona je pro sedmadvacetiletého Rusa bodově ještě slabší. A to bude brát 4,5 milionu dolarů až do konce ročníku 2023/24. Ze všech "nulařů" z výběru má nejvyšší průměrný ice-time (20:30).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud