26. února 2019 • 04:55

TOP 5 tváří uzávěrky v NHL: Šikula, cestovatel i vzpomínka na Tygry

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Přestupová uzávěrka 2019 přinesla velké trejdy na poslední chvíliPřestupová uzávěrka 2019 přinesla velké trejdy na poslední chvíliFOTO: Koláž: iSport.cz

    Kdo se na pondělní přestupovou uzávěrku připravoval dlouhé hodiny dopředu tak musel být zklamaný. Letos stačilo přijít chvíli před jejím koncem, tam se totiž udály ty největší změny! Jaké? Server iSport.cz jich vybral pět. Tentokrát to byli samí útočníci a nečekejte ani žádné české tváře. Jména to ale jsou slušná. Ve 23 trejdech mimochodem došlo na 35 hráčů a 17 voleb v draftu.

  • Mark Stone (Ottawa -> Vegas)

    Mark StoneFoto Reuters

    Do Vegas: Mark Stone

    Do Ottawy: Erik Brännström, Oscar Lindberg a volba ve 2. kole draftu 2020

    Mark Stone byl největším tahákem posledního přestupového dne a jedním z největších celé letošní uzávěrky. Rozhodnutí o jeho výměně padlo zhruba 10 minut před koncem a vítězem se nakonec stali Golden Knights, kteří přetlačili například možnosti Calgary, Bostonu či Nashvillu a obratem podepsali s útočníkem osmiletý kontrakt s průměrným platem 9,5 milionu dolarů.

    Stone už zvládl v tomto ročníku nasbírat 62 bodů a jen dva body mu chybí k vyrovnání sezonního maxima. Vegas mrzí především odchod devatenáctiletého Brannströma. Švédský bek byl patnáctkou draftu 2017 a na farmě v Chicagu je nejproduktivnějším obráncem s 28 body. Čeká ho slibná kariéra.

  • Mikael Granlund (Minnesota -> Nashville)

    Mikael GranlundFoto AP Photo/Andy Clayton-King

    Do Nashvillu: Mikael Granlund

    Do Minnesoty: Kevin Fiala

    Wild myslí tak trochu na budoucnost, Nashville chce uspět hned. Proto se rozhodl pustit dvaadvacetiletou hvězdičku s českými kořeny Kevina Fialu a vybral si Mikaela Granlunda, který byl v Minnesotě hodně populární. Za klub hrál od sezony 2012/13, v posledních dvou sezonách zvládl 67 a 69 bodů a k podobné hranici míří i teď.

    Fiala ukázal potenciál už v minulém ročníku a kariéru má ještě celou před sebou. V tomto ročníku je rodák ze St.Gallenu rozjetý na 41 bodů.

  • Derick Brassard (Florida -> Colorado)

    Derick BrassardFoto AP Photo/Nick Wass

    Do Colorada: Derick Brassard

    Na Floridu: Volba ve 3. kole draftu 2020 a v 6. kole draftu. Ta zmizí v případě, že se hráč Coloradu pro další sezonu upíše.

    Nejzajímavější je na celém trejdu Brassardova cesta z posledních měsíců. Ještě 24. února 2018 byl hráčem Ottawy. Ta ho vyměnila do Vegas, které ho obratem poslalo do Pittsburghu. Jenže tam to Brassardovi moc nešlo, a tak 1. února 2019 zmizel na Floridu. Už po trejdu se ale mluvilo o tom, že bude hráč brzy znovu vyměněn. Nakonec to nebylo do Columbusu, kde kariéru v NHL načínal, ale do Colorada. Teď už by se asi nejraději pořádně usadil...

  • Wayne Simmonds (Philadelphia -> Nashville)

    Wayne SimmondsFoto Profimedia.cz

    Do Nashvillu: Wayne Simmonds

    Do Philadelphie: Ryan Hartman a volba ve 4. kole draftu 2020. Pokud Nashville vyhraje jednu sérii play off změní se na volbu ve 3. kole.

    Simmonds hrál ve Philadelphii od sezony 2011/12 a byl hodně oblíbený mezi fanoušky i spoluhráči. Proč? Dával góly a byl obětavý. Tak si ho pamatují i v Liberci. Pomstít nečistý zákrok a rozdávat hity to bylo něco pro něj. „Ode dne, kdy jsem přestal hrát a stal se ze mě žurnalista, by Simmer mým oblíbencem. Vždycky mi věnoval všechen čas, který jsem potřeboval a měl se mnou strpení," napsal si například na Twitter bývalý dlouholetý obránce Flyers Chris Therien.

    Hartman přišel do Nashvillu během uzávěrky před rokem z Chicaga a má dvacetigólový potenciál. U Preds ho ale neukázal.

  • Kevin Hayes (NY Rangers - Winnipeg)

    Kevin HayesFoto Reuters / James Carey Lauder-USA TODAY Sports

    Do Winnipegu: Kevin Hayes

    Do New York Rangers: Brendan Lemieux a volba v 1. kole draftu 2019

    Nenápadný, ale žádaný a velmi spolehlivý. To přesně je Kevin Hayes. Osmdesát bodů v sezoně asi nikdy nezíská, ale pravidelně brát přes 40 bodů je pro něj standard, navíc také výtečně brání a je mu teprve 26 let. I proto za něj Jets dali volbu v 1. kole draftu a také divocha Brendana Lemiexe, který je synem někdejšího fantoma play off Claudea Lemieux. Ten má doma 4 prsteny za vítězství ve Stanley Cupu. Jets mimochodem byli v pondělí zapojeni do sedmi výměn.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud