19. června 2019 • 09:45

Výměna? Byl jsem zaskočený, říká Gudas. Promluvil o rivalitě s Capitals

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Philadelphia za sebou má neúspěšný ročník a ještě než skončily bitvy o Stanley Cup, bylo dávno jasné, že u Flyers se pro další sezonu leccos změní. Obránce a opora zadních řad Radko Gudas ale nečekal, že také on bude součástí zemětřesení na soupisce. Hlavně když před sebou měl ještě rok smlouvy. Český zadák neskrýval po trejdu do Washingtonu, že je šokovaný. Zároveň také jasně dodal, jak je z nového působiště nadšený.



Když došlo na lámání chleba a 6. dubna se uzavřela základní část sezony 2018/19, ukázalo se, že Flyers chybí 16 bodů na poslední postupovou příčku do play off. To je hodně na to, jakou sílu vlastně tenhle tým má. Kromě pozice gólmana nebylo v týmu slabého místa, ale přesto bylo ve Východní konferenci jen pět horších týmů.

A tak generální manažer Chuck Fletcher na nic nečekal, a začal hodně brzy jednat. Už na začátku června získal z Winnipegu práva na kvalitního útočníka Kevina Hayese (s tím také v úterý podepsal sedmiletý kontrakt na 50 milionů dolarů) a pak pokračoval.

Poprvé od roku 1974 došlo na trejd mezi Philadelphií a rivalem z Washingtonu, který obsahoval dva plnohodnotné hráče ze soupisky obou týmů. Devětadvacetiletý Gudas zamířil do Capitals za o tři roky staršího Matta Niskanena.

„Je to zvláštní, tohle se často nestává,“ řekl Gudas pro NHL.com o cestě do týmu, se kterým se Philadelphia v posledních letech zrovna moc v lásce nemá.

„Když jsem se o výměně doslechl, byl jsem zaskočený, ale když jsem viděl, kam půjdu, byl jsem šťastný, že jdu do týmu, který chce každý zápas vyhrát,“ řekl vousáč o předposledním vítězi Stanley Cupu.

Pro Gudase jde o druhý trejd kariéry. Ten první přišel v březnu 2015, kdy ho Tampa Bay poslala tvrdit muziku do Philadelphie. Podobnou roli bude mít také u Capitals, kde už ale jednoho drsňáka mají, a to útočníka Toma Wilsona. S klidem jde říci, že tohle bude nejnenáviděnější dvojička v lize.

„Myslím, že ostatní týmy proti nám rozhodně nebudou nastupovat rády,“ usmíval se český bek. „Všichni ví, že hraju s chutí do těla a z hokeje nedělám žádnou velkou vědu,“ dodal Gudas, který vyniká také při hře ve vlastním oslabení.

Kažopádně rád by také více využíval svou tvrdou střelu. Napálit puk golfákem umí a když se do rány opře, dokáže dát pořádnou dělovku. Přesto v posledních čtyřech sezonách vstřelil jen 17 branek. „Chtěl bych pomáhat ofenzivě, ale roli si nevybírám. Když všechno funguje jak má, s radostí dělám co je potřeba,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud