Pavel Ryšavý
Premium
27. června 2019 • 17:00

Nečas kráčí za úspěchem. Jen farma mu nestačí, těší vedení Caroliny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výjimečný. Šikovný. Talentovaný. Odmala tohle o sobě Martin Nečas slyší a čte. Co s tím udělal? Potvrzuje to. Střední útočník vyhrál s farmou Caroliny AHL, v play off patřil ke klíčovým hráčům. Nikdy se přitom netajil, jak je zklamaný, že není v NHL. „Tohle je ale vlastně přesně to, co chceme. Nepotřebujeme někoho, komu stačí farma,“ chválí takový přístup Mike Vellucci, trenér Charlotte a asistent generálního manažera u Hurricanes. V zamčené části článku si přečtěte i rozhovor s Nečasovým trenérem z dorostu Markem Moskalem.



Když před dvěma roky přebíral David Pastrňák první Zlatou hokejku, dostal otázku na vedle stojícího Martina Nečase. Tenkrát to byl ještě brněnský klenot, který druhý den brzy ráno letěl na draft. „Je to výborný hokejista, praváček, které máme rádi. Určitě bychom ho v Bostonu přivítali,“ skoro až zálibně mlaskl Pastrňák. Nakonec praváček skončil v Carolině.

Postupně si buduje pozici hráče, který ví, jak být úspěšný. Čtvrtou sezonu končil s pohárem nad hlavou; nejdřív triumfoval s brněnským dorostem, pak dvakrát v extralize dospělých, teď s farmou Caroliny v AHL.

„Může na něm klidně stát klub NHL, proč ne? Jakmile kolem sebe má mužstvo, které funguje, je schopen vzít vůdčí roli a tým dotáhnout ještě výš. To jsou přesně vítězné typy, které mají v Americe tak rádi. Jenom my tyhle věci pořád trochu podceňujeme,“ myslí si o jeho budoucnost Martin Pešout, který vede Karlovy Vary a Nečase si dobře pamatuje z Brna. „Dělal jsem s ním dva roky. Vidíte, jak se vždycky chtěl zlepšovat, takže mě nepřekvapuje, kde je,“ vypálí. „Na začátku to byl chroustík, kterého odstrčíte. Teď už těžko.“

Od sedmnácti let začal Nečas hrát pravidelně extraligu, po titulu s dorostem přeskočil juniory a hned začal v áčku. „S Liborem (Zábranským) jsme řešili, jestli nám ho někdo nesejme. Ale pak to Libor rozsekl, že máte Bretta Hulla a podobně výjimečné hráče, se kterými hrál v NHL, je taky nikdo netrefí. Proč? Protože jsou výjimeční,“ vysvětluje Pešout.

Když si jednou na Nečase vyšlápl Petr Jelínek z Liberce, hned se do něj pustil pěstmi Martin Erat. „Porval se s ním za toho mladého kluka s košíkem. Okamžitě zasáhl.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud